Stanje u prometu prošlog tjedna: Najveća brzina zabilježena u Starom Gracu, zbog alkohola uhićen vozač u Slatini

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. Uzrok tri prometne nesreće je bilo upravljanje vozilom neprilagođenom brzinom, a jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 317 prekršaja, od kojih 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem droge, 62 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 82 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 34 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila od 104 km/h je utvrđena kod vozača osobnog automobila u utorak u 21.40 sati u Starom Gracu, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,72 g/kg je utvrđena kod 36-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je zatečen kako upravlja vozilom u subotu u 23.30 sati u Slatini, zbog čega je sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content