SVJETSKI DAN PJESNIŠTVA Toni Vuković predstavio svoje zbirke pjesama učenicima Tehničke škole Virovitica

Da pjesničkih duša itekako ima među mladima, dokazali su učenici Tehničke škole Virovitica radionicom na Svjetski dan pjesništva, 22. ožujka koju je u školi uveličao mladi virovitički pjesnik Toni Vuković, na društvenim mrežama poznat kao Vuki.The.Pjesnik.

– Za početak Toni nam je pojasnio kako je i kada počeo pisati, a zatim je predstavio svoje dvije zbirke pjesama pod nazivima „Poezija u svemu“ i „O svemu i još malo“. Moramo se pohvaliti da je naša Lucija Buri, 3. D oslikala naslovnicu za Tonijevu drugu zbirku. Potaknuti Tonijevim pjesmama, naši su se učenici okušali u sastavljanju svojih stihova.

20220321 125040

Zahvaljujemo dragom nam gostu Toniju Vukoviću i s nestrpljenjem očekujemo njegovu sljedeću zbirku pjesama da se ponovno družimo i širimo svoje pjesničke inspiracije – poručila je profesorica Izabela Babić, puni dojmova bili su i učenici.

– Na zanimljivoj radionici jedan mladi pjesnik predstavio je svoje zbirke i pročitao pokoju svoju pjesmu. Neke su pjesme dubokoumne, dok su druge dosta šaljive i vesele. Dao nam je priliku da napišemo svoje stihove, a dobili smo i pokoju pozitivnu kritiku – rekla je Mihaela Bošnjak.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content