U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića održana glazbeno-poetska večer “Petru za rođendan”

U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici jučer (subota) je održana glazbeno-poetska večer pod nazivom „Petru za rođendan“. U spomen i povodom rođendana pjesnika Petra Preradovića, na glazbeno-poetskoj večeri nastupili su Matej Meštrović i Nikola Kristić.

– U povodu rođenja Petra Preradovića nastupili su umjetnici koji su prepoznati u Hrvatskoj, ali i svijetu te su tako svojom interpretacijom stihova uveličali ovu večer. Drago mi je de se okupio popriličan broj gostiju u našoj Grabrovnici – rekao je voditelj centra Srećko Mijatović.

Na glazbeno-poetskoj večeri, između ostalih, nazočili su saborska zastupnica Vesna Bedeković, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Dinko Begović, kao i načelnik općine Pitomača Željko Grgačić.

Podsjetimo, Petar Preradović rođen je u Grabrovnici. Bio je hrvatski pjesnik, prevoditelj i vojnik te predstavnik romantizma iz prve polovice 19. stoljeća. Autor je rodoljubne, ali i ljubavne lirike. Napisao je brojne sonete, balade, himne i elegije. Uz Ivana Mažuranića i Stanka Vraza, Petar Preradović bio je najistaknutiji pjesnik kasnije faze ilirizma.

(www.icv.hr, ib, Foto: Foto Begović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content