Udruga KrEdA i Dječji vrtić Suhopolje predstavili edukativno zabavnu brošuru o važnosti aktivnog sudjelovanja očeva u odgoju i razvoju djeteta

Volonterke udruge KrEdA odgojiteljima Dječjeg vrtića Suhopolje, predstavile su edukativno zabavnu brošuru o važnosti aktivnog sudjelovanja očeva u odgoju i razvoju djeteta. Materijal je to koji je nastao u tijeku provođenja projekta „Zajedno za bolje roditeljstvo!“ kao rezultat istraživanja, radionica i anketiranja roditelja i djece. Namjenjen je edukaciji i informiranju roditelja – očeva, ali i svih ostalih uključenih u odgoj i brigu o djeci.

Projekt „Zajedno za bolje roditeljstvo!“ suhopoljska kulturna udruga KrEDa provodi u partnerstvu s Dječjim vrtićem Suhopolje, Dječjim vrtićem Jelenko iz Voćina i Centrom za socijalnu skrb Virovitica. U iznosu od 50.000 kuna financira ga Središnji državni ured za demografiju i mlade kroz Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

Uz stručne edukacije odgojitelja, odrađene su i radionice i predavanja namijenjenih roditeljima djece različitih uzrasta.

Provedene radionice  “Upomoć, tinejdžer u kući”, “Komunikacija roditelja i djece” ,“Granice u odgoju”, “Poveznica prehrane i ponašanja”  pobudile su veliki interes kod roditelja.

– Kroz projekt “Zajedno za bolje roditeljstvo” educirali su se odgojitelji, kao i roditelji. Predavanja su bila vrlo zanimljiva, stekli smo neke nove spoznaje koje smo već započeli primjenjivati u svakodnevnom radu. Ovak projekt je i kod roditelja naišao na pozitivan odjek, rado su se odazvali našem pozivu na aktivno sudjelovanje u radionicama. Smatram da je projekt bio uspješan, odgojitelji su osvijestili svoje jake strane i uvidjeli slabije. To im je pomoglo u daljnjem radu, jer, dobivši alate za uočavanje snaga i slabosti, naučili su ih prepoznavati i kod djece te ih usmjeravati u poželjnom smjeru.Roditelji su kroz radionice dobili alat za bolji i kvalitetniji odnos sa svojom djecom i također osvijestili svoje dosadašnje metode odgoja – rekla je ravnateljica DV Suhopolje Valerija Toth.

Cilj ovoga Poziva bio je potaknuti aktivnu podršku roditeljstvu kroz osnaživanje partnerstva udruga i ostalih lokalnih dionika u razvoju i provedbi projekata usmjerenih podršci roditeljstvu, provedbu projekata usmjerenih podršci i zaštiti zdravlja trudnica i novorođenčadi te razvoj i provedbu projekata usmjerenih promicanju ravnopravnog roditeljstva.

Više o svemu na FB stranici Udruge KrEdA.

(www.icv.hr, nkl)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content