“Zaželi u Suhopolju faza II”: Proteklog tjedna održana je završna konferencija projekta

Općina Suhopolje prijavila je projekt “Zaželi u Suhopolju- faza II” u sklopu programa “Zaželi – program zapošljavanja žena”. Odobrena sredstva za provedbu projekta, koja su u potpunosti financirana od strane Europskog socijalnog fonda, iznose 1.377.150,00 kuna, dok je predviđeno razdoblje provedbe projekta 13 mjeseci.

Budući da je na području općine Suhopolje broj nezaposlenih žena te starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u porastu, ovim projektom želi se povećati konkurentnost na tržištu rada kroz njihovo zapošljavanje i dodatno obrazovanje, odnosno osposobljavanje. Petnaest zaposlenih žena pružat će tako usluge podrške i potpore za 120 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području općine Suhopolje što će značajno povećati kvalitetu njihova života, a u vidu pomoći pri obavljanju svakodnevnih kućanskih poslova, pripremanju obroka u kućanstvima korisnika, odlasku liječniku i slično.

Što se sve konkretno radilo pojasnio nam je Matej Štok, vanjski suradnik na projektu.

– U proteklih 13 mjeseci Općina Suhopolje provodila je projekt “Zaželi u Suhopolju faza II” kojemu je cilj bio pružiti pomoć i podršku starijim i nemoćnim mještanima općine, a s druge strane, cilj je također bilo i zapošljavanje odnosno osposobljavanje žena pripadnica ciljane skupine na području općine kako bi im se povećala konkurentnost na tržištu rada. Tijekom projekta 15 djelatnica pružalo je pomoć i podršku za preko 120 krajnjih korisnika kroz niz poslova poput čišćenja stambenog prostora, pomoć u pripremi obroka, vožnja kod liječnika, nabavka namirnica, dostava paketa higijenskih potrepština i slično. Djelatnice su također pohađale i završile osposobljavanje za smjer cvjećar-aranžer koji se provodio preko Pučkog otvorenog učilišta Omega. Tečaj je trajao 170 sati, a obuhvaćao je teorijski i praktični dio. Po završetku djelatnice su stekle zvanje cvjećar-aranžer, te su samim time ostvarile i veću konkurentnost na tržištu rada- istaknuo je Matej i dodao:

– Po završetku ovog projekta iskoristio bih priliku te se zahvalio našim partnerima, Tugomili Jeleni Reder, predsjednici Udruge matice hrvatskih umirovljenika općine Suhopolje, predstavnicima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, predstavnicima Centra za socijalnu skrb Virovitica, djelatnicima Općine Suhopolje, Pučkom otvorenom učilištu Omega, a posebna zahvala ide djelatnicama projekta koje su svojim radom i trudom naše ciljeve pretvorile u stvarnost. Nadam se nastavku suradnje s našim partnerima te još boljoj i kvalitetnijoj trećoj fazi projekta- zaključio je.

Podsjetimo, nositelj spomenutog projekta je Općina Suhopolje, dok su partneri u provođenju Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb Virovitica, te Udruga matice hrvatskih umirovljenika Općine Suhopolje. 

(www.icv.hr)
ZazeliUcinkoviti ljudski potencijali BOJA
logići zaželi

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content