1. ŽNL Blažičević i Buđak ‘nadmudrivali’ se u kaznenim udarcima, Horvat i Grizelj zabili četiri komada Gradini, Tomislav Lijić ‘presudio’ derbi začelja u Miljevcima

Na travnjacima županijskih prvoligaša odigrani su susreti 18. kola. Danas ranije pisali smo o susretima u Rezovcu i Borovi, gdje je bilo doista uzbudljivo, ali zanimljivi rezultati ostvareni su i na drugim travnjacima. U nastavku donosimo strijelce u preostalim utakmicama…

U Četekovcu su gosti iz Voćina poveli zgoditkom svog ‘bombardera’ Franje Perića u 49. minuti. Igrači domaćeg Dinama preokrenuli su rezultat u pet minuta. Prvo je Marinko Jaklić u 68. minuti poravnao na 1:1, a u 73. minuti Matej Dorinka doveo je Dinamo u prednost od 2:1. Gosti su krenuli na ‘sve ili ništa’, što im se isplatilo pet minuta prije kraja utakmice, kada je svojim zgoditkom Josip Čović postavio konačnih 2:2. Igru domaće momčadi nosio je iskusni Antun Dunković.

Dinamo Četekovac – Voćin 2:2
Igrač utakmice: Antun Dunković

Bratstvo iz Gornjeg Bazja doputovalo je u Čačince sa samo jedanaest igrača. Gostujuća momčad u igru je ušla hrabro i povela pogotkom Mateja Vinaka u 22. minuti. Do kraja prvog dijela gosti su bili bolji na terenu, ali nije bilo promjene rezultata. U 49. minuti Dario Periša poravnao je na 1:1. Od tog trenutka igrači čačinačke Mladosti dominiraju travnjakom. Imali su više od igre i bili bliže pobjedi, ali su se srčani gosti predvođeni Marijanom Holecom uspjeli obraniti i doći do boda. Interesantno je da je sudačka trojka objema momčadima poništila po jedan pogodak, gostima u prvom dijelu zbog izlaska lopte izvan terena, a domaćima u drugom dijelu zbog nedozvoljene pozicije igrača.

Mladost Čačinci – Bratstvo Gornje Bazje 1:1
Igrač utakmice: Marijan Holec

Podgorje je gostovalo kod Gradine koja se već pomirila s odlaskom u niži rang natjecanja. Nakon nekoliko propuštenih prilika gostujuće momčadi Gradina je povela zgoditkom Franje Blažičevića iz kaznenog udarca u 21. minuti. Gosti nisu stali te do odmora zgodicima Matie Horvata u 31. i Marina Grizelja u 41. minuti vode 2:1. U drugom dijelu gostujuća momčad postigla je još dva pogotka: prvo je strijelac bio Matia Horvat u 51. minuti, a zatim Marino Grizelj u 66. minuti. U 64. minuti susreta gostujući vratar Filip Buđak obranio je udarac Franje Blažičevića s bijele točke. Konačnih 4:2 postavio je svojim pogotkom Mario Zagorac u 76. minuti.

Gradina – Podgorje 2:4
Igrač utakmice: Matia Horvat

U susjedskom derbiju u Zdencima favorizirana domaća Sloga došla je do minimalne pobjede nad Crncem 1:0. Jedini zgoditak postigao je Mario Duspara u 11. minuti.

Sloga Zdenci – Crnac 1:0
Igrač utakmice: Mario Duspara

U derbiju začelja, koji su u Miljevcima igrali domaća Mladost i Slavonija iz Sladojevaca, jak vjetar je dodatno ometao igru. Na kraju, gledatelji su vidjeli samo jedan pogodak i to onaj u gostujućoj mreži, a strijelac je bio Tomislav Lijić.

Mladost Miljevci – Slavonija Sladojevci 1:0
Igrač utakmice: Tomislav Lijić

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content