3. HNL SJEVER ‘Rudari’ stižu na Vegešku, Crvenki na raspolaganju svi igrači: Virovitica bi pobjedom napravila veliki korak u osiguranju ligaškog opstanka

Nogometaši Virovitice u doigravanje 3. hrvatske lige Sjever – Lige za ostanak, startali su remijem na gostovanju kod Papuka u Orahovici. U subotu, 30. travnja u 17 sati igraju se susreti 2. kola doigravanja. Virovitičani na svom terenu Sportskog centra Vegeška ugošćuju Rudar iz Murskog Središća.

Ovog proljeća u dosad četiri odigrane utakmice na svom terenu virovitički ‘narančasto – crni’ imaju četiri pobjede. Rudar se trenutno nalazi na posljednjoj poziciji na tablici sa 16 bodova, dva manje od Virovitice. ‘Rudari’ su u posljednja četiri kola četiri puta poraženi, međutim, to ne smije zavarati virovitičke nogometaše, jer gostima iz Međimurja svaki bod osvojen na gostujućim travnjacima imat će veliko značenje u borbi za opstanak u ligi.

Virovitičani su na svojoj ‘koži’ već osjetili čvrstinu momčadi iz Murskog Središća. U jesenskoj utakmici momčad Virovitice dominirala je na gostovanju. Imala je prednost, ali doslovce u posljednjim trenucima sudačke nadoknade ‘zeleno – crni’ poravnali su na konačnih 1:1. U proljetnom susretu u Virovitici domaća momčad imala je prednost od 2:0, ali su gosti sedam minuta prije kraja smanjili na 2:1, što je utakmicu učinilo uzbudljivom do posljednjeg trenutka.

Obje momčadi bi u subotnjoj utakmici trebale biti kompletne, jer nemaju kažnjenih igrača.

– Naši subotnji gosti nisu bezazlena momčad i neće biti lagano. U dosadašnjim utakmicama pokazali su se kao ekipa koja ne gubi lako utakmice, ali mi moramo ići na tri boda. Svi su igrači na raspolaganju što bi mi trebalo olakšati sastavljanje momčadi – susret je najavio trener Virovitice Krešimir Crvenka.

Susret sudi Nino Sabljić, prvi pomoćnik je Miodrag Plantak, a drugi Marin Ćosić. Četvrti sudac bit će Mario Petrović, dok je delegat Davor Ptiček. Očekuje se da će i domaći navijači ponovno doći u velikom broju, kako bi podržali momčad Virovitice u pohodu na još jednu domaću pobjedu.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content