„31 krunica za 31 godinu 4. Gardijske brigade“: Splitski bajkeri 4. gardijske brigade po osmi put posjetili Viroviticu

Po deveti puta Moto klub 4. gardijske brigade organizirao je karavanu Hrvatskom na kojoj obilaze spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima pri čemu na svako spomen obilježje stavljaju krunicu. Po osmi puta karavana splitskih bikera posjetila je Viroviticu.

Ispred gradskog groblja goste su srdačno dočekali domaći bikeri iz moto kluba „Kumovi“ te virovitički gradonačelnik Ivica Kirin u pratnji svoje zamjenice Vlaste Honjek-Golinac.

Zajedno su otišli do spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na gradskom groblju, gdje je postavljena nova krunica, zapaljeni lampioni i izmoljena molitva za poginule branitelje.

– Cilj ove naše akcije je zbližavanje branitelja, zbližavanje sjevera, istoka, zapada i juga naše države te da ne dozvolimo prašini da prekrije naše spomenike. Cilj je da krunice, s kojima smo išli u Domovinski rat oko vrata, polažemo u tolikom broju koliko godina broji naša 4. gardijska brigada. U Virovitici smo po osmi put. Ovdje je također jedna posebna priča, jer se radi o braniteljskoj populaciji, a ujedno i moto populaciji. Mi tako objedinjavamo dvije populacije – branitelje i bikere – objasnio nam je predsjednik Moto kluba 4. gardijske brigade Zlatko Borojević.

Ove godine domaćini gostima iz Splita nisu osigurali samo okrjepu, već i noćenje.

– Danas će gosti iz Splita kod nas, nakon četiri godine prenoćiti. Organizirali smo im večeru, druženje i doručak. S njima imamo odličan odnos i drago nam je što nas posjećuju već osmu godinu uzastopce. Nadam se da će se ova našu druženja nastaviti još puno godina – istaknuo je predsjednik Moto kluba „Kumovi“ Mario Kopfer.

(www.icv.hr, mš, Foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content