Čak 15 prometnih nesreća prošlog tjedna: Pet vozača bilo pod utjecajem alkohola

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 15 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, dvije s ozlijeđenima i 12 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedna osoba poginula, četiri su teško ozlijeđene i četiri lakše, a samo dva lakše ozlijeđena sudionika prometnih nesreća nisu sudjelovala u najtežoj prometnoj nesreći protekli tjedan koja se u četvrtak u ranim jutarnjim satima dogodila u Miljevcima, izvjestila je PU virovitičko-podravska.

Tijekom proteklog tjedna pet vozača koji su uzrokovali prometne nesreće upravljalo je vozilom pod utjecajem alkohola, a kod 66-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom uzrokovao slijetanje vozila u zavoju u petak oko 13 sati na relaciji županijske ceste između Radosavaca i Sladojevaca utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 2,32 g/kg, što je bila najveća utvrđena koncentracija alkohola u prometu protekli tjedan.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 239 prekršaja, od kojih 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 86 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u ponedjeljak u 5.50 sati u Starom Gracu, kada je na dionici D2 u naselju na kojemu je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h utvrđena brzina kretanja osobnog automobila od 102 km/h.

U subotu/nedjelju, 23./24. travnja, od 20 do 4 sata na području policijske uprave provedena je akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. Tijekom akcije kod 130 vozača nad kojima je proveden nadzor utvrđeno je 46 prekršaja, od kojih 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content