U sudaru kamiona i kombija poginula jedna osoba, a šest osoba ozlijeđeno

Danas (četvrtak) u jutarnjim satima u Miljevcima, u općini Nova Bukovica, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je život izgubila jedna osoba, a četiri osobe su teško i dvije lakše ozlijeđene.

Kako neslužbeno doznajemo, do nesreće je došlo kada je na raskrižju u središtu mjesta vozač (36) kombija slatinskih registarskih oznaka, krećući se od pravca naselja Borik u pravcu centra Miljevaca, oduzeo prednost kamionu našičkih registarskih oznaka koji se kretao u smjeru Nove Bukovice, a kojim je upravljao, također 36-godišnjak.

– Tom prilikom došlo do udara prednjeg dijela kombi vozila u prednji lijevi dio teretnog vozila – kamiona s poluprikolicom. Nakon udara došlo je do nekontroliranog kretanja kamiona i udara prednjeg dijela kamiona u pročelje trgovine, dok se kombi vozilo nakon udara zarotiralo i bočnom stranom udarilo u lijevu bočnu stranu teretnog vozila te se zaustavilo uz rub ceste odnosno odvodnom kanalu – stoji u policijskom priopćenju. Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola.

0 02 05 84c2cc96811594b213b340042f3231fb8056fe86a2338fa45e2a2a58fd19fa1a 2ab16f14d05fb39d

U nesreći je poginuo suvozač u kombiju, jedan od djelatnika šumarske tvrtke iz Donjeg Bazija u općini Čađavica, a koji je u kombiju putovao s kolegama iz tvrtke.

– Sve osobe iz kombi vozila kao i vozač teretnog vozila – kamiona su sa područja Osječko-baranjske županije. Sve ozlijeđene osobe su zbrinute u OB Virovitica – kažu iz policije.

Riječ je o raskrižju na kojemu je prošle godine postavljena dodatna svjetlosna signalizacija kod znaka stop. 

Sreća u nesreći je činjenica da su proljetni praznici pa na spomenutom raskrižju nije bilo školaraca koji ondje svakoga dana u to vrijeme čekaju autobus. 

Na terenu su bili i vatrogasci JVP Slatina i DVD-a Nova Bukovica, a tijekom očevida promet je bio zatvoren za sva vozila.

(www.icv.hr, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content