Čist put od kuće do škole: Učenici i nastavnici OŠ IBM u suradnji s policijom održali akciju u sklopu preventivnog programa „Zdrav za 5“

Učenici i nastavnici Osnovne škole Ivane Brlić -Mažuranić iz Virovitice u suradnji s Policijskom upravom virovitičko-podravskom i Policijskom postajom Virovitica danas (petak) su održali akciju čišćenja ulica od smeća pod nazivom „Čist put od škole do kuće“ u sklopu preventivnog programa „Zdrav za 5“. 

U ovoj akciji sudjelovali su učenici od 5. do 7. razreda s predmetnim nastavnicima, a od smeća su očistili šest gradskih ulica i Mali park.

– Moram pohvaliti sve učenike. Stvarno su se angažirali, bili su pedantni i jako su se potrudili. Vjerujem da su danad puno toga i naučili i shvatili koliko je važno smeće odlagati u za to predviđena mjesta – rekla je nastavnica Valentina Halužan. 

U pomoć učenicima uskočili su i kontakt policajac i policajka Policijske postaje Virovitica te policijska službenica za prevenciju Ana Kratohvil Katić.

– Već devetu godinu provodimo projekt „Zdrav za 5“ koji je zapravo nacionalni preventivni program. Svake godine s učenicima provodimo prvu komponentu projekta o prevenciji ovisnosti, a trenutno provodimo drugu komponentu projekta zaštita okoliša i prirode. Time želimo osvijestiti učenike da je važno zaštiti okoliš i prirodu, a time i naše zdravlje – rekla je policijska službenica A. Kratohvil Katić.

Aktivnim sudjelovanjem u ovoj akciji učenici su naučili kako je važno ne bacati smeće po ulici, ali isto tako i odvajati otpad. 

– Danas smo sudjelovali u akciji prikupljanja smeća. Našli smo jako puno smeća i to najviše pored kontejnera. Tako da ako već prolazite pored kontejnera nemojte smeće bacati pored, nego u kontejner. Sretna sam što sam sudjelovala u ovoj akciji i što smo pomogli barem malo očistiti naš grad – poručila je učenica Nera Jurković, a s njom se složila i Mia Veznarović. 

– Pronašli smo puno smeća, a najviše opušaka od cigareta. Želim svima poručiti da opuške bacaju u smeće, jer nije da nemamo kanti za smeće, ima ih na svakom uglu oko škole pa bi bilo lijepo da roditelji koji čekaju svoju djecu svoje opuške bacaju u kante za smeće – poručila je učenica Mia. 

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

 

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content