Fantastičan početak sezone za Konjički klub DANarab: Dora Posavac i Al Malik istrčali 84 kilometra i ‘okitili’ se zlatnom medaljom

Virovitičanka Dora Posavac i njezin Al Malik proteklog su vikenda nastavili tamo gdje su stali u završnici prošle sezone kada su osvojili srebrnu medalju u posljednjoj utrci sezone Croatia Cupa u daljinskom jahanju i tako izborili uvjete za Međunarodnu FEI utrku, no ovog puta otišli su i ‘korak dalje’ te se okitili zlatnom medaljom.

Drugo kolo ovosezonskog Croatia Cupa održano je u subotu, 23. travnja, u Đurđevcu. Dora i Al Malik istrčali su utrku od 84 kilometra i osvojili zlato. Bio je to idealan start sezone za Doru i njezin tim, kao i novoosnovani Konjički klub DANarab.

Dora Posavac zlatna

– Izuzetno sam zadovoljna, sezona nije mogla bolje početi. Al Malik je ponovno pokazao da je spreman za velike stvari. Posebno hvala našim logističarima: Lei, Dorotei, Lani i Melaniji koje su u Đurđevcu odradile vrhunski posao – rekla nam je kratko Dora kojoj je, kao i na svakoj utrci dosad, najveća podrška bio suprug Antonio, ujedno i predsjednik Konjičkog kluba DANarab.

Na ovom natjecanju prvi put je nastupila i malena Nika Jurić koja je trčala na ‘grlu’ Zeus, ali pred samim ciljem u utrci na 23 kilometra ‘našla se u problemima’ i nije ostvarila zapažen rezultat. No, dobila je ono najbitnije, a to je jedno novo i veliko iskustvo.

Nika Juric

Podsjetimo, daljinsko jahanje (endurance) je natjecanje kojim se provjerava brzina i izdržljivost konja, te jahačevo dobro poznavanje konja i terena očitovano učinkovitim zadavanjem tempa. Iako se jahačima mjeri vrijeme, naglasak je na okončanju natjecanja u dobroj fizičkoj kondiciji konja, a ne na najbržem prolazu. Endurance je zapravo pravi test jahačkih vještina.

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content