Proširenje osječkog Benettona: Nove tehnologije i investicije, kao i tristotinjak novih radnih mjesta

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić sastao se danas (utorak) s predstavnicima tvrtke Olimpias tekstil, dijela jedne od najvećih svjetskih tekstilnih grupacija – talijanskog Benettona.

Povod sastanka investicija je koju Olimpias tekstil planira realizirati u ovoj i sljedećoj godini, a u okviru koje će proširiti proizvodne kapacitete i udvostručiti broj zaposlenih u osječkome pogonu. Riječ je o novih 230 do 300 radnih mjesta.

– Raduje nas da opet možemo govoriti o pozitivnim stvarima u gospodarstvu i o otvaranju novih radnih mjesta. Ovo je druga velika investicija privatnih ulagača u posljednjih nekoliko mjeseci na području Osijeka. U prosincu prošle godine predstavili smo izgradnju Lesnine, investiciju vrijednu 15 milijuna eura i otvaranje 100 novih radnih mjesta. Sada govorimo o otvaranju novih 300-injak radnih mjesta – rekao je gradonačelnik Radić, dodajući kako Grad čini sve što može radi privlačenja investitora.

– Ukinuli smo komunalni doprinos, razgovaramo s mnogim investitorima. Imamo najavu za dolazak određenih novih investitora u zonu Nemetin, gdje smo popunili prvu fazu i koja je jedna od najpovoljnijih u Hrvatskoj. Uskoro ćemo moći predstaviti i proširenje jedne telekomunikacijske tvrtke koja će otvoriti dodatna radna mjesta – dodao je.

Istaknuo je još kako Grad ne može otvarati nova radna mjesta, ali može stvoriti preduvjete za to, što pokazuje ova investicija, kao i investicija koja će uskoro predstavljena.
– To pokazuju i statistički pokazatelji. U odnosu na siječanj i veljaču prošle godine, ove je godine u Osijeku 1300 nezaposlenih manje – kazao je Radić.

Benetton je, podsjetimo, u Osijek došao još 2000. godine, kada je pokrenuo proizvodnju na prostoru tadašnje Slobodne zone Osijek, a sada taj pogon kani nadograditi i proširiti.

– Ovom investicijom zaposlit ćemo oko 230-300 osoba. Želimo razvijati i kompletirati naše aktivnosti u Osijeku. To namjeravamo napraviti vertikalizacijom i stvaranjem nove dodane vrijednosti. Želimo da tvrtka bude kompetitivna i važna za europsko i svjetsko tržište. Dovest ćemo nove tehnologije i nove investicije te na taj način kompletirati proizvodnju naše osječke tvornice. Ovdje će dolaziti sirovine, a izlaziti gotovi proizvodi, spremni za odlazak u trgovinu – izjavio je Giovanni Antonioli, regionalni direktor Olimpias tekstila.

Direktor osječkoga pogona Nicola Marini rekao je kako trenutačno zapošljavaju oko 320 osoba te da će se nova investicija realizirati unutar postojeće tvornice, što će udvostručiti broj zaposlenih.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content