Razvojni turnir U-16 reprezentacija: Fantastični Dominik Babić zatresao mrežu u pobjedi Hrvatske protiv Grčke

Nedavno smo pisali kako se veliki hrvatski nogometni talent Dominik Babić (15) našao na ‘meti’ njemačkog ‘diva’ i jednog od najvećih europskih klubova Bayerna iz Munchena (OVDJE), a sada nam sjajne vijesti stižu iz Zagreba, gdje je Babić postigao svoj ukupno šesti pogodak u karijeri u dresu mlade hrvatske nogometne reprezentacije.

Podsjetimo, Babić, koji dolazi iz Otrovanca u općini Pitomača, do prije tri godine bio je član Škole nogometa Pitomača, a onda se ‘otisnuo’ u Osijek, gdje je zabilježio odlične nastupe u dresu prvoligaša čiji je još član. Za talentiranog Babića veliku borbu vode i najbolji hrvatski klubovi, Dinamo i Hajduk.

Prošle sezone osvojio je prvenstvo i kup s pionirima Osijeka, a bio je i najbolji igrač lige. U svim natjecanjima, kako za klub iz grada na Dravi, tako i mladu hrvatsku nogometnu reprezentaciju, prošle je godine postigao više od 30 pogodaka i upisao dvadesetak asistencija.

Vratimo se utakmici u kojoj je postigao svoj šesti reprezentativni pogodak. Naime, mlada hrvatska U-16 nogometna reprezentacija okupila se u utorak, 26. travnja u Zagrebu uoči razvojnog turnira mladih reprezentacija na kojem još nastupaju vršnjaci Armenije, Grčke i Slovenije.

Na popisu izbornika Tomislava Rukavine, uz Dominika Babića, našli su se za ovu priliku sljedeći igrači: Jan Hlapčić (Osijek), Gabriel Jureško (Dinamo), Ivan Krstanović (Hajduk), Zvonimir Josić (Gorica), Luka Vušković (Hajduk), Tin Miljak (Dinamo), Dominik Babić (Osijek), Antonio Kujundžić (Dinamo), Maro Kosović (Lokomotiva), Sergej Levak (Osijek), Bartol Kardum (Lokomotiva), Mihael Letica (Slaven Belupo), Ante Sušak (Dinamo), Ivan Bikić (Šibenik), Ante Utrobičić (Lokomotiva), Lovro Lazar (Dinamo), Bruno Došen (Rijeka), Branko Pavić (Dinamo), Lovre Lončar (Hajduk), Antonio Baždarić (Lokomotiva), Jakov Bilajac (Rijeka), Niko Firdl (Inter-Zaprešić) i Duje Reić (Hajduk).

U prvom susretu odigranom u srijedu protiv Armenije, mladi ‘vatreni’ slavili su rezultatom 4:3. Strijelci za Hrvatsku bili su dvaput Lovro Lazar (17. i 23. minuta), Antonio Kujundžić (37. minuta) i Maro Kosović (69. minuta).

U petak, 29. travnja izabranici Tomislava Rukavine odmjerili su snage s Grčkom, a tu je ‘na scenu stupio’ Dominik Babić koji je grčku mrežu zatresao u 49. minuti. Uz Babića, u novoj pobjedi Hrvatske rezultatom 3:1, strijelci su još bili Maro Kosović (37. minuta) i Lovre Lončar (70. minuta).

Ostala je još utakmica protiv Slovenije, koja je na rasporedu u ponedjeljak, 2. svibnja u 12 sati i 30 minuta.

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content