Stanje u prometu prošlog tjedna: Najviše napuhao biciklist u Virovitici, zbog nekorištenja pojasa kažnjeno 166 osoba

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 370 prekršaja, od kojih 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 52 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 182 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 30 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u ponedjeljak u 17:15 sati u Šaševu, kada je na dionici D34 u naselju, na kojemu je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, utvrđena brzina kretanja osobnog automobila od 107 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.64 g/kg je utvrđena kod 56-godišnjeg vozača bicikla koji je zatečen u prometu u srijedu u 21:55 sati u Virovitici.

Sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena su dva vozača, i to vozač osobnog automobila zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i mladi vozač, počinitelj prometne nesreće u Koriji koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i droge.

Tijekom proteklog tjedna su policijski službenici vršili pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL, a od 182 prekršaja 14 je vozača sankcionirano zbog nepropisnog prijevoza djece i 166 sudionika u prometu u motornim vozilima zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content