U sklopu projekta “BusyBee Workshop” održana radionica o poboljšanju prodaje i promocije lokalnih poljoprivrednih proizvoda na primjeru područja LAG-a “Virovitički prsten”

Nakon prijave i podnošenja Zahtjeva za potporu na 2. Natječaj za provedbu tipa operacije 19.3.2 “Provedba aktivnosti projekta suradnje”, 25. rujna 2020. godine izdana je Odluka o dodjeli sredstava, temeljem koje je LAG-u “Virovitički prsten” odobrena provedba međuteritorijalnog projekta suradnje “BusyBee Workshop”, koji se provodi u partnerstvu s još četiri LAG-a s područja Republike Hrvatske, i to s LAG-om “Bilogora-Papuk”, LAG-om “Papuk”, LAG-om “Vinodol” i LAG-om “Lika”.

Jedna od projektnih aktivnosti, koja uključuje organizaciju događanja na području LAG-a “Virovitički prsten”, LAG-a “Papuk” i LAG-a “Bilogora-Papuk” organizira se u tri dana, odnosno u razdoblju od 8. do 10. travnja.

U petak, 8. travnja na području LAG-a “Virovitički prsten”, održana je Radionica o poboljšanju prodaje i promocije lokalnih poljoprivrednih proizvoda i nastupu na tržištu na primjeru područja LAG-a “Virovitički prsten”.

Sve nazočne na samom je početku pozdravio Mario Lukačević, predsjednik LAG-a “Virovitički prsten”.

Radionica je održana u Podrumu Vineda u Vukosavljevici, a zanimljivo predavanje održala je Anita Gulam Blečić, vlasnica Agencije Mondo A specijalizirane za posredovanje u prodaji i izvozu.

U sklopu navedene radionice detaljnije se pojasnio proces same proizvodnje proizvoda, postupak brendiranja te utjecaj brendiranja i promocije na povećanje prodaje lokalnih poljoprivrednih proizvoda na domaćem i inozemnom tržištu. Prema riječima Anite Gulam Blečić, brendiranje je vrlo bitna stavka, jer proizvodu omogućuje rast i razvoj.

Sve nazočne pozdravila je i vlasnica Podruma Vineda, Andreja Kaša Kovač, naglasivši kako je Podrum osnovan iz ljubavi i želje za stvaranjem novih vrijednosti 2005. godine na temeljima tradicije dviju obitelji Kaša i Kovač. U njihovoj bogatoj ponudi tako se može naći graševina, rajnski rizling, chardonnay, cabernet sauvignon i frankovka.

Na kraju, nazočnima se prigodnim riječima obratio i Davor Špoljar, vlasnik OPG-a Špoljar iz Terezinog Polja, inače suradnik na ovom projektu.

(LAG VIP, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content