U suhopoljskoj knjižnici Matija Gubec zabavnim aktivnostima obilježen Dan planeta Zemlje

U sklopu volonterske inicijative “Vesela knjižnica” koju članovi i suradnici udruge KrEdA već desetu godinu provode u Suhopolju, mališani su sudjelovali u zabavnoj aktivnosti kojom su obilježili Dan planeta Zemlje. U skladu s misijom ovih volontera da djeci i mladima prenesu ljepotu pisane riječi, druženje je započelo pričanjem priče sa ekološkom tematikom koju je riječju i slikom dramatizirala gošča iz Slatine Melita Schmitz.

Mališani su bili oduševljni što im je priča “servirana” na livadi ispred knjižnice, upravo zato da bi osvjestili ljepotu bioraznolikosti i uživanja u svježem zraku, kao i o važnosti održavanja čistoga okoliša i recikliranja.

– Kako bismo još malo više doprinijeli očuvanju prirode, ali i učinili dobro djelo, prihvatili smo poziv na suradnju PU Slatinske i priključili im se u nastojanju za sakupljanjem što više plastičnih čepova, koji će pomoći u nabavi skupih lijekova za djecu u potrebi. Sve o toj inicijativi djeci je predstavila predstavnica Ljiljana Rumenjak. Za kraj su mali i veliki sudionici ove aktivnosti zajedno ukrasili spremnik za prikupljanje čepova koji će do 23. svibnja biti postavljen u Općinskoj knjižnici Matija Gubec u Suhopolju, a svi su pozvani “donirati” svoje plastične čepove u svrhu očuvanja prirode, ali i podršci ovoj humanitarnoj akciji- poručili su.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content