Učenica Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača, Hana Matosović, na Badel Barmen Junior Cupu 2022. osvojila je izvrsno drugo mjesto u kategoriji ‘Kratke barske mješavine’

Na natjecanju Badel Barmen Junior Cup 2022. učenica 2.d razreda Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača, Hana Matosović, osvojila je izvrsno drugo mjesto u kategoriji ‘Kratke barske mješavine’.

Natjecanje Badel Barmen Junior Cup održano je na Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu, a na natjecanju je ukupno sudjelovalo 20 natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva u tri kategorije: priprema kratke barske mješavine, priprema duge barske mješavine i flair.

Iz pitomačke srednje škole sudjelovale su učenice Hana Matosović i Tea Deskar. Hana je pripremala kratku barsku mješavinu “Proljeće”, a Tea je pripremala dugu barsku mješavinu “Refreshment”.

Tea

Stručna komisija od pet članova ocjenjivala je stručni rad, miris, okus i izgled barske mješavine, a Hana je bila uspješna i zauzela je odlično drugo mjesto u svojoj kategoriji. Uz samo natjecanje, održale su se radionice, razne prezentacije, stručni skup te sajam ugostiteljstva.

Radionice, sajam i natjecanje zamišljeni su tako da sudjeluju škole iz Hrvatske te škole gosti iz regije, s ciljem razmjene iskustava u obrazovanju, upoznavanjem vrhunskih stručnjaka iz područja barskog poslovanja, upoznavanje pića, začina, voća, barske opreme te mogućnošću zapošljavanja učenika nakon završene srednje škole.

Hana mentor i Tea

Mentor učenicama bio je nastavnik Darko Mihoković koji im je pomogao osmisliti recepture i dekoracije za koktele, te ih je pripremao za ovo respektabilno natjecanje.

(Srednja škola S. Sulimanca, Pitomača)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content