Uskrsna poruka fra Bernarda Barbarića, gvardijana Župe Sv. Roka Virovitica

„Zemlja uzdrhta i nasta opet mir,
Kada uskrsne
Krist naš Gospodin na život!“

Ovi stihovi riječi su naše uskrsne pjesme.

Gledajući stvarnosti života  – oko nas se sve poljuljalo. Od naših kršćanskih vrijednosti do potresa koji vladaju među ljudima u podjelama i nedavno započetom ratu. Kao da više ništa nije onako kako smo navikli.

No ne zaboravimo – Krist, Kralj mira i pobjednik nad smrću je naša nada, naša sigurnost i utočište. Nemiri naših života jedino u Njemu mogu naći mir, jedno s Njim može se nadvladati neprijateljstvo, jedino on pobjeđuje strah od smrti i neizvjesnosti života.

Doživljavamo Uskrs u jako ublaženim mjerama pandemije korone, ali u strahu za budućnost zbog rata i ekonomske nesigurnosti i straha za budućnost.

Zato ovog Uskrsa pogledajmo Kristu u lice, svrnimo svoj pogled na njegov križ i On će nas podići, zadobit ćemo oproštenje svojih prijestupa i snagu da budemo svjedoci Njegova uskrsnuća.

Kao ljudi nade ne dajmo očaju da vlada nama, već dopustimo Kristu da bude svjetlo naših života: ta On je začetnik novoga života!

Svima vama, kako vjernicima, tako i svim ljudima dobre volje, želim u ime sve svoje braće franjevaca iz samostana sv. Roka u Virovitici sretan, blagoslovljen i miran Uskrs!

Fra Bernard Barbarić, gvardijan i župnik

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content