Dom za odrasle osobe u Borovi i ove godine obilježio Međunarodni dan obitelji

Međunarodni dan obitelji obilježava se 15. svibnja, a proglasili su ga 1994. godine Ujedinjeni narodi, svjesni važnosti i uloge obitelji, njene nezamjenjivosti za odrastanje i razvoj svakog djeteta, izgradnju međuljudskih odnosa i razvoja društva u cjelini, bez obzira na vrijeme i okolnosti, oblike obitelji i običaje pojedine društvene zajednice bilo gdje u svijetu.

Međunarodni dan obitelji jedan je od važnijih datuma koji se već tradicionalno obilježava u Domu za odrasle u Borovi, pa je tako bilo i ove godine kada su se korisnici i djelatnici Doma zajedno sa svojim gostima prisjetili na važnost obitelji za život svakog pojedinca te društva u cjelini.

-Proslavom Dana obitelji u našem Domu, korisnicima i njihovim obiteljima dajemo do znanja da smo uz njih – istaknula je tom prigodom ravnateljica Doma za odrasle u Borovi Zlata Rončević.

U Domu za odrasle u Borovi promiču obiteljske vrijednosti te daju potporu korisnicima tijekom cijele godine.

-Na ovaj dan, na sve to, stavlja se jedan poseban naglasak, međutim, zbog epidemiološke situacije posljednje obilježavanje bilo je u svibnju 2019. godine. Proživljavali smo zajedno s našim korisnicima teške trenutke, ali ipak smo se uspjeli zaštititi, pa s ponosom ističem da smo s velikim zalaganjem i radom svih naših djelatnika Doma i velikom stpljivošću i suradnjom naših korisnika, uspjeli prebroditi te teške dane. Lokalna zajednica, osobito Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, kao i Centri za socijalnu skrb podržavaju nas u svim našim planovima, a djelatnici Doma našim korisnicima pružaju svakodnevnu skrb i sigurnost u svim lijepim, ali i teškim trenucima. Iako su naši korisnici odvojeni od svojih obitelji, sam Dom Borova je jedna velika obitelj u kojoj se skladno i mirno živi i radi i gdje se na najboljem primjeru može naučiti važnost sloge i zajedništva, svega onog što krasi jednu veliku i skladnu obitelj – rekla je tom prigodom ravnateljica Rončević.

IMG_20220513_111640_1280x960

Na ovom događaju nazočili su i sve nazočne pozdravili predstavnici VPŽ na čelu s pročelnicom Upravnog odjela za graditeljstvo, zaštitu okoliša i imovinsko-pravne odnose Zoricom Hegedušić, predstavnici Općine Suhopolje na čelu s pročelnikom za gospodarstvo, poljoprivredu, komunalne djelatnosti i prostorno uređenje Goranom Doležalom, upravitelj župe sv. Terezije Avilske u Suhopolju vlč. Ljubiša Krmar, predstavnici Centara za socijalnu skrb iz Bjelovara, Karlovca, Grubišnog Polja, Donjeg Miholjca i Virovitice i ostali gosti.

Najljepši dio ove svečanosti, kulturno zabavni program kroz pjesmu, ples i poeziju priredili su korisnici i djelatnici Doma za odrasle u Borovi.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content