FOTO I VIDEO Glazbena škola dr. Marijana Jergovića Pitomača koncertom proslavila Dan škole

Područna glazbena škola dr. Marijana Jergovića u Pitomači jučer (ponedjeljak) je tradicionalno proslavila Dan škole. U Centru za kulturu “Drago Britvić” na ponos roditelja i profesora odzvanjali su zvuci klavira, gitare, harmonike, flaute, trube, violine i tradicionalne nam tambure.

Koncertu su, između ostalih, nazočili i saborski zastupnik Josip Đakić te ravnatelj Centra za kulturu “Drago Britvić” Rajko Stilinović. Na početku koncerta prisutne je pozdravio ravnatelj virovitičke Glazbene škole “Jan Vlašimsky” Damir Mihaljević, te pritom ispričao kratku povijest glazbene škole u Pitomači.

– U početku osnivanja škola se zvala samo Glazbena škola Pitomača, a 14. lipnja 2011. godine Općinsko vijeće Pitomače donijelo je odluku da nosi ime doktora Marijana Jergovića, čovjeka koji je bio njezin inicijator u Pitomači, ali ne samo škole nego i kulturnog zbivanja u općini Pitomača, pa i Hrvatskoj. Jergović je bio čovjek pun entuzijazma koji je kao dječak volio svirati violinu i išao je u glazbenu školu. Jednom prilikom mi je rekao da ne želi da djeca idu po kiši u školu i putuju busom, želi da glazbenu školu osnujemo u Pitomači. Njegove riječi su se ostvarile i hvala mu na tome – rekao je ravnatelj GŠ “Jan Vlašimsky” Damir Mihaljević, te zahvalio svima, a posebno učenicima koji su na vrlo kreativan način dočarali glazbenu školu i pozvao sve u Viroviticu od 18. do 21. svibnja na proslavu 136 godina Glazbene škole “Jan Vlašimsky”.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content