FOTO Nakon dvije godine pauze u Dinjevcu održani 10. Dinjevački susreti plesa i pjesme

Nakon dvije godine pauze u Društvenom domu u Dinjevcu jučer (subota) je oživljena tradicija plesa i pjesme na 10. Dinjevačkim susretima plesa i pjesme. Prekrasne nošnje sa pjesmom i plesom na ovogodišnjoj manifestaciji, uz domaćine, predstavilo je Hrvatsko folklorno društvo “Sesvečice”, KUD Virovitica, HPGD “Sloga” Pitomača, KUD “Grgur Karlovčan” Kalinovac, KUD Ždala i glazbeni sastav The Fusion. A pridružile su se i Čuvarice kulturne baštine Kladare, Udruga žena “Guščarice” Grabrovnica, KUD “Podravka” Starogradački Marof, KUD “Petar Preradović” Grabrovnica te Udruga Uzorne hrvatske seoske žene.

– Jučer smo održali naše jubilarne desete Dinjevačke susrete plesa i pjesme. Svojim nastupima, pjesmama i plesom predstavila su se društva iz naše, ali i Koprivničko-križevačke županije. Stvarno sam sretna i ponosna jer nakon godinu dana stanke koja je bila izazvana pandemijom koronavirusa uspjeli smo se vratiti u prvobitno stanje i održati ove susrete uz prekrasno druženje koje ćemo njegovati i dalje– rekla je predsjednica Udruge žena Dinjevac Svetlana Bastalić.

Između ostali, na manifestaciji su nazočili i saborska zastupnica Vesna Bedeković, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske Dinko Begović, predsjednik Općinskog vijeća Općine Pitomača Rikard Bakan, direktorica Turističke zajednice Općine Pitomača Ivona Pankaz i referentica za društvene djelatnosti općine Pitomača Željka Kovač.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content