Na osječkom Filozofskom fakultetu Dani medijske pismenosti: Osnovnoškolci o komunikaciji emotikonima, a studenti o online upoznavanju partnera

U sklopu projekta Dani medijske pismenosti koji se održava na osječkom Filozofskom fakultetu, u četvrtak, 5. svibnja u prostorijama Knjižnice fakulteta (Školska ulica 9) s početkom u 16.30 održat će se radionica “Emoji – jezik novog doba”. Na njoj će sudjelovati učenici 7. i 8. razreda osnovne škole Franjo Krežma u Osijeku, a radionica je osmišljena kao informativni razgovor s osnovcima o njihovom načinu komuniciranja na društvenim mrežama i korištenja emotikona. Usmeni dio bit će popraćen igrom na istu temu.

Debata pod nazivom “Online dating – prednosti i nedostatci online dating aplikacija” održat će se na Filozofskom fakultetu među studentima, a cilj je utvrditi količinu svjesnosti o mogućim posljedicama i prednostima te sklonosti mladih prema takvom načinu upoznavanja. Ujedno će tom debatom završiti projekt MEDIOS.

Od 2. do 8. svibnja održavaju se 5. Dani medijske pismenosti, s aktivnostima i u tjednu prije i tjednu poslije. Organiziraju ih Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja s ciljem osvješćivanja javnosti o važnosti medijske pismenosti.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content