Prijavljen projekt „Žene iz Lukača žele posao 2“: U planu zaposliti devet žena koje će pružati pomoć 54 osobe u potrebi

Općina Lukač, uz savjetodavnu potporu VIDRA-e, prijavila je projekt „Žene iz Lukača žele posao 2“ u sklopu programa zapošljavanja žena „Zaželi – faza III“ ukupne vrijednosti 444.894 kuna.

Ciljanu skupinu projekta čini devet nezaposlenih žena s područja općine Lukač s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Virovitica s naglaskom na teže zapošljive skupine. Ovim projektom Općina Lukač zaposlit će devet žena koje će pružati pomoć i podršku za 54 krajnja korisnika tijekom šest mjeseci.

Zapošljavanjem u projektu smanjit će se rizik od njihove socijalne isključenosti i siromaštva kao i nepovoljan položaj u društvu. Općina Lukač doprinijet će općem cilju Poziva i time omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada pripadnicama ranjivih skupina, a posebno specifičnom cilju gdje će pomoći zapošljavanju žena u lokalnoj zajednici što će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Provedba projekata traje sedam mjeseci, a u okviru kojega će se zapošljavati žene na šest mjeseci.

(ravidra.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content