Samo opušteno: Pijan sletio automobilom s ceste, napustio mjesto nesreće, kupio moped i s njim krenuo kući

Nevjerojatnu „snalažljivost“ pokazao je 35-godišnji vozač osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka koji je u ponedjeljak navečer (16. svibnja), nešto iza 20 sati, pijan sletio s ceste u Špišić Bukovici, a kojeg je na kraju, na mopedu, slučajno zaustavila pitomačka policija u ophodnji.

Slučaj je to poput nekog vica, koji je iznenadio, pa i nasmijao i same policajce. Evo što se dogodilo.  

Nešto iza 20 sati, kako tvrde naši izvori, a potvrđuje i PU virovitičko-podravska, muškarac je pod utjecajem alkohola i uslijed prevelike brzine, izgubio nadzor nad vozilom u zavoju tik ispred željezničkog prijelaza u Špišić Bukovici. Uhvatio je bankinu i automobilom udario u „semafor“, HŽ-ov uređaj koji vozačima služi za upozorenje.

moped-1

Dijelovi automobila uslijed udarca zahvaćaju polubranik, a automobil se nastavlja kretati po travi i zaustavlja tek nakon ulaska u kanal, gdje udara u betonski stup.  

Vozač koji je bio sam u automobilu, nije ozlijeđen. Izlazi iz automobila i shvaća da je skrivio nesreću te odlučuje pobjeći. I tada, nekim čudom, nailazi drugi muškarac na mopedu. Vozač se snalazi i kupuje od njega moped marke Baotian za 1.000 kuna. Moped nije registriran, kacige nema u opremi. Vozač koji je skrivio nesreću brzo skida tablice sa svog oštećenog automobila, ostavlja ga u kanalu i sjeda na moped.

Dolazi do Pitomače, u kojoj je navratio “na još jednu rundu”, za svaki slučaj, prije povratka kući u Bjelovar. Potom nastavlja vožnju mopedom i tada ga, sasvim slučajno, u redovnoj ophodnji zaustavljaju djelatnici PP Pitomača koji otkrivaju tablice automobila ispod sjedala i u nevjerici saznaju što se točno dogodilo.

moped-4

Muškarac je odmah uhićen, a budući da je imao 1,54 promila alkohola u krvi, upućen je i na triježnjenje.

Njegov automobil vučna služba prevezla je do PU virovitičko-podravske. Sudeći po kazni koju može dobiti za niz skupljenih prekršaja – izazivanje prometne nesreće, bijeg s mjesta nesreće, vožnju neregistriranim mopedom, vožnju pod utjecajem alkohola i drugo,  automobil mu neko vrijeme neće trebati.

Naime, za sve navedeno, uz novčanu kaznu od najmanje 18.800 kuna, zakon kaže kako mu slijedi 12 negativnih bodova te 5 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom.  (www.icv.hr)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content