U Brezovici održana proslava Dana državnosti Republike Hrvatske

U Brezovici je u organizaciji HDZ-a općine Gradina, Temeljnog ogranka Brezovica, održana svečanost proslave Dana državnosti RH. Svečanosti je nazočio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, predsjednica Akademske zajednice HDZ-a VPŽ i saborska zastupnica Vesna Bedeković, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Gradina Ivan Gojević, članovi Županijskog odbora HDZ-a VPŽ: Marijo Klement, ujedno i zamjenik župana; Dinko Begović koji je i predsjednik Županijske skupštine VPŽ; Bojan Mijok, ujedno i pročelnik za poljoprivredu i gospodarstvo VPŽ; Marko Teskera, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a VPŽ…

Nazočni su uz pratnju Vjekoslava Moslavca, predsjednika MO Brezovica, obišli posljednja počivališta osnivača HDZ-a Brezovica Vinka Brođanca i Milka Golubića. Potom su zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulom hrvatskom branitelju u Domovinskom ratu Tomislavu Lukačeviću. KUD Seljačka sloga Brezovica otpjevao je i otplesao splet plesova, a potom je u Društvenom domu u Brezovici održana svečanost proslave Dana državnosti.

Uvodno je nazočne pozdravio Vjekoslav Moslavac, a potom je Ivan Gojević naglasio kako je Dan državnosti, odnosno 30. svibanj 1990. godine bio početak stvaranja samostalne, neovisne i demokratske Hrvatske. Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin naglasio je kako se nikada ne smije zastati sa stvaranjem boljih uvjeta življenja na ovom području, a za to će, uz mnogobrojne druge projekte, ključna biti toliko željena brza cesta.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije i virovitičko-podravski župan Igor Andrović podcrtao je kako je 30. svibanj 1990. jedan od najznačajnijih datuma u hrvatskoj povijesti. Apostrofirao je iznimno važnu ulogu HDZ-a, prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana i hrvatskih branitelja u stvaranju samostalne Hrvatske.

– Budite ponosni na te dane, a na nama je da zajedništvom čuvamo sjećanje na njih kako bi naše buduće generacije znale cijeniti kako se stvarala hrvatska država – istaknuo je Andrović.

Predsjednica Akademske zajednice HDZ-a VPŽ i saborska zastupnica Vesna Bedeković u svom je obraćanju prenijela pozdrave saborskog zastupnika Josipa Đakića te istaknula.

– Put do samostalnosti nije bo lagan, no jedina stabilnost u tom periodu je bila Hrvatska demokratska zajednica. Ako pogledate kroz povijest hrvatske samostalnosti, tada ćete vidjeti kako je jedino u vrijeme HDZ-a Hrvatska bilježila stabilnost i napredak.

(hdz-vpz.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content