U Donjem Miholjcu predstavljena nova nakladnička kuća Petrine knjige: Izdaju naslove koje ne diktira tržište

Petrine knjige nova je hrvatska nakladnička kuća koja izdaje knjige manje poznatih autora svjetske književnosti. Svoje prvo kolo od pet knjiga kao i druge naslove predstavili su na književnom susretu održanom tijekom proteklog vikenda, u velikoj vijećnici dvorca Mailath u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Donjem Miholjcu.

Donjomiholjčanima je posebno zanimljiva nakladnička kuća jer su glavni urednik, prevoditelji te osoba zadužena za prodaju i marketing rodom iz Donjeg Miholjca.

Književni razgovor otvorio je Zoran Maljković, glavni urednik, govoreći o početcima svojeg uredničkog posla, ali i kako je došlo do nastanka Petrinih knjiga.
Istaknuo je da mu uredništvo u sadašnjoj nakladničkoj kući omogućuje izdati naslove koje ne diktira tržište, nego knjige koje su raznolike i tematski, ali i zemljama iz kojih dolaze manje poznati svjetski autori.
Maljković se publici predstavio i kao autor četiriju slikovnica među kojima su dvije nagrađene i Nagradom dječjeg žirija „Ovca u kutiji“. Ilustrator je Osječanin Marko Jovanovac, a slikovnice su izašle u nakladničkoj kući Mozaik knjiga.

Predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Donjem Miholjcu Ivan Vlahović istaknuo je kako bi da bi mogla postati praksa da se uredništvo Petrinih knjiga svake godine predstavi novim naslovima svojoj donjomiholjačkoj publici.

(www.icv.hr, tj, foto: facebook, Matica Hrvatska Ogranak Donji Miholjac)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content