17. Bizovačke ljetne večeri: Od tamburaških bendova do nastupa Sandija Cenova i Nives Celzijus.

Od 15. do 17. srpnja u Bizovcu će se održati tradicionalne Bizovačke ljetne večeri.

Ovogodišnje, 17-te po redu nude posjetiteljima bogat i šarolik program koji će započeti već u petak 15. srpnja u predvorju bizovačke osnovne škole izložbom starih fotografija “Uspomene iz prošlog vremena”.

Istoga dana u dvorištu kurije Normann u kulinarskom umijeću odmjeriti će snage najbolji majstori u pripremanju fiš paprikaša.
Tijekom subotnje večeri na velikoj ljetnoj pozornici publici predstaviti će se domaći tamburaški sastav “Panonia” i KUD “Bizovac”.

U subotu u večernjim satima samostalni koncert održati će Sandi Cenov, dok će u nedjelju posjetitelje zabavljati „Sinovi ravnice“ i Nives Celzijus.

– U okviru posebnih događanja Udruga pčelara Valpovština organizira 14. Regionalnu manifestaciju “Dani meda u Valpovštini” u sklopu koje će 15. srpnja u 18:00 u Edukativnom centru Bizovac biti održan Međunarodni pčelarski skup i 16. srpnja ispred osnovne škole Izložba pčelinjih proizvoda.

Pored spomenutog 17.Bizovačke ljetne večeri obogatiti će Festival “54 plus” s izložbom radova s kulturno umjetničkih radionica nastalih u sklopu EU projekta “Međugeneracijska solidarnost kroz kulturu i sport” (likovni radovi, slama art).

I ljubitelji nogometa doći će na svoje, jer će se i ove godine nastaviti turnir bizovačkih ulica u malom nogometu, koji se u Bizovcu igra već gotovo 50 godina- ističu iz Općine Bizovac.

Glavni organizator i pokrovitelj 17. Bizovačkih ljetnih večeri je Općina Bizovac, a suogranizatori su brojna kulturno-umjetnička društva, DVD, nogometni klub, udruge pčelara, majstora kotlića i brojnim drugim organizacijama.

(www.icv.hr, tj, foto: Općina Bizovac)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content