Igor Andrović na sjednici Odbora regija Europske unije: Energetska sigurnost je najosjetljivije pitanje kada se planira sigurna budućnost građana

U Bruxellesu je održana plenarna sjednica Odbora regija Europske unije. Ujedno, bila je to i konstituirajuća sjednica za nove hrvatske članove među kojima je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Igor Andrović je pritom, kao punopravni član, izabran u dva radna povjerenstva, COTER (Povjerenstvo za politiku teritorijalne kohezije i proračun EU-a koje je odgovorno za pripremu rada Odbora na području gospodarske, socijalne i teritorijalne kohezije, strukturnih fondova, urbane politike, prometa i teritorijalne suradnje), te SEDEC (Povjerenstvo za socijalnu politiku, obrazovanje, zapošljavanje, istraživanje i kulturu), koje je odgovorno za rad povezan za socijalnom politikom, obrazovanjem, mladima i kulturnom raznolikošću te digitalnim programom, istraživanjem i politikom zapošljavanja.

Na plenarnoj sjednici Odbora regija Europske unije, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, govorio je o prioritetima predsjedanja Češke Republike Vijećem Europske unije, koje starta 1. srpnja, stavivši naglasak na energetskoj sigurnosti Europske unije.

Priroda pandemije koja je bila bez presedana, tražila je, od ne tako davnog hrvatskog predsjedanja, da pokaže fleksibilnost i promijeni svoj program. Isto tako predsjedanje Češke Republike, dolazi u nikad izazovnijim vremenima rata u Ukrajini, inflacije, velikog porasta cijene energenata. Stoga, Češko predsjedništvo mora staviti veliki naglasak na pitanja energetske sigurnosti EU-a. Energetska sigurnost je najosjetljivije pitanje kada se planira sigurna budućnost građana i po tom je pitanju, upravo regionalno tržište pokazalo važnost suradnje. Ključ poboljšane energetske sigurnosti leži prije svega u zajedničkom pristupu i većoj suradnji na regionalnim i europskim razinama. Važno je implementirati sve te politike. Upravo će implementacija tih politika, biti najveće pitanje idućih 6 mjeseci, ali i ostalih godina. Znamo što trebamo postići, sada moramo vidjeti i kako to ostvariti.

(vpz.hr, Foto: M. Ercegović, flickr.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content