Matea Jurković održala radionicu i predstavila svoju basnu “Lažna uzbuna” učenicima iz Orešca i Pčelića

U suhopoljskoj Općinskoj knjižnici mlada je volonterka Udruge KrEdA – Matea Jurković održala radionicu i još jednoj skupini učenika približila svoj zabavni i maštoviti literatni svijet. Na interaktivan način učenicima područnih škola Orešac i Pčelić predstavila je svoju autorsku basnu „Lažna uzbuna“ koja djecu kroz simpatične životinjske likove provodi kroz suhopoljske znamenitosti uz zanimljiv zaplet.

Matea piše radove na hrvatskom i mađarskom jeziku, poučne i djeci bliske tematike te „angažirane“ u smislu upoznavanja s lokalnom kulturom i baštinom, pravilima lijepoga ponašanja, ali i promišljene i ciljane u logopedskom smislu. Među do sada objavljenim naslovima nalaze se, osim spomenute basne „Lažna uzbuna“, i dvojezična slikovnica „Nezaboravni izlet“, logopedska vježbenica Čarobni ormar“ i rječnik lokalizama „Po rušanski divanim“.

Učenici su sa svojim učiteljicama u sklopu nastavnih aktivnosti projektnog tjedna uživali u druženju sa zanimljivom mladom suhopoljskom spisateljicom. Nakon upoznavanja s pričom, odradili su mini kreativnu radionicu na temu likova iz priče „Lažna uzbuna“, a nakon toga ih je Natalija Kožić Lukačević, u svojstvu turističkog vodiča, nagradila mini turom kroz sportsku povijest suhopoljskog nogometa, „upoznavanjem“ s legendama i događajima vezanim uz Klub. Domaćini u Klubu počastili su ih zdravim napitkom i pozivom da istrče na glavni teren kao pravi profesionalci. Kad su isprobali teren i lopte, nastavili su šetnjom kroz perivoj u kojemu su doznali tajne grofove kapelice i „ledane“ u blizini suhopoljskog dvorca Janković.

Rastali su se uz obećanje novih susreta u Općinskoj knjižnici Matija Gubec, koja je svim mještanima i gostima – malima i velikima otvorena za susrete i druženja uz knjigu. Program „Vesela knjižnica“ provodi se i dalje uz angažman mladih volontera udruge KrEdA, a tematika i periodika prilagođena je interesu mladih polaznika. Sve info možete pratiti na Facebook profilu Knjižnice.

(www.icv.hr, nkl; foto: N. Kožić Lukačević)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content