Rijeka ljubavi “Za bolje i sretnije sutra”: Prava vrijednost projekta od gotovo četiri milijuna kuna je što se u osam mjeseci olakšala svakodnevica za 3,5 tisuće korisnika

– Kroz godinu dana trajanja projekta “Za bolje i sretnije sutra”, financiranog sredstvima Europske unije kroz Fond europske pomoći za najpotrebitije ostvarili smo sve što smo zacrtali, ali i mnogo više- istaknula je na početku završne konferencije projekta Štefica Čučak, predsjednica humanitarne udruge Rijeke ljubavi Osijek.

Dodala je kako je provedba takvog projekta bila izuzetno zahtjevna te se prvenstveno zahvalila svim volonterima koji su svakodnevno preko svojih ruku prenosili više stotina kilograma namirnica i svojim nesebičnim zalaganjem omogućili realizaciju projekta, kao i drugim suradnicima i dobavljačima poput Konzuma, Saponije, Podravke i drugih.

– Kada gledamo isključivo novčano, ukupna vrijednost projekta je 3.903.196,55, ali je prava vrijednost u tome što smo kroz 8 mjeseci projekta olakšali svakodnevnicu i ublažili egzistencijalne probleme za 3500 naših sugrađana. Uz potporu Grada i Županije i svih učesnika u ovom projektu “Za bolje i sretnije sutra” osigurali smo bar na kratko bolji životni standard malom čovjeku kako bi svima bilo bolje, a ne samo nekima- rekla je Čučak dodajući kako je misija Udruge ispunjena, gladni su nahranjeni.

– Možda nismo uspjeli izbrisati sve nedaće i svaki tužan pogled , ali ono čemu smo težili i uspjeli je izmamiti osmijeh na preko 3500 lica svaki mjesec, umanjiti brigu za poneki obrok na obiteljskom stolu i pokazati onima koji su sami, bolesni da nisu zaboravljeni.
U sebi nosimo lijep, nadasve human i plemenit osjećaj koji proizlazi iz pomaganja drugima, jer je to najbolji osjećaj znati da smo nekoga usrećili- dodala je na kraju Čučak.

(www.icv.hr, tj, foto: facebook, Rijeka ljubavi)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content