Skupština Matice umirovljeničkih udruga VPŽ: U planu sportske igre, nastup na Viroexpu i festivalska karavana pjevača kroz cijelu županiju

U Mjesnom domu u Čemernici jučer (srijeda) je održana redovna godišnja skupština Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije kojom je predsjedavao predsjednik Antun Han.

Nakon otvaranja skupštine, predsjednik Han pozdravio je goste: virovitičko–podravskog župana Igora Androvića i pročelnicu Službe za poslove župana i opće poslove VPŽ Jasnu Abramović, kao i sve nazočne.

-Zahvaljujem se na podršci i suradnji županu Igoru Androviću i pročelnici Jasni Abramović, kao i svim općinama i gradovima na našem području. Prošle godine smo zbog koronavirusa imali smanjene aktivnosti, ove ih očekujemo više – rekao je u uvodnom dijelu Han.

IMG_8488-Custom

Nakon izbora radnih tijela podnesena su izvješća o radu u prošloj godini. Zbog pandemije koronavirusa u prvom dijelu 2021. godine gotovo da nije bilo aktivnosti. Tek ublažavanjem epidemioloških mjera u posljednjoj četvrtini prošle godine Matica umirovljeničkih udruga VPŽ se aktivirala. U centru Virovitice, uz pomoć Grada Virovitice i Virovitičko–podravske županije obilježen je Međunarodni dan starijih osoba zajedničkim druženjem, održavanjem sportskih igara i prvim nastupom folklorne skupine Matice umirovljeničkih udruga VPŽ.

Izvješće Nadzornog odbora podnio je predsjednik istog Andrija Lukač. Sva izvješća usvojena su jednoglasno.

U planu rada za ovu godinu, na temeljima Festivala pjevača koji je održan u virovititčkom kazalištu, planirana je Festivalska karavana koja bio obišla cijelu Virovitičko–podravsku županiju. Organizirale bi se ponovno sportske igre 60+, a u planu je i obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba 1. listopada. Matica umirovljeničkih udruga VPŽ na ovogodišnjem Viroexpu želi na jednom štandu predstaviti rad svojih članova. I dalje se planira pokretanje radio emisije na ICV radiju, u kojoj bi umirovljeničke udruge predstavljale svoj rad i svoje članove.

IMG_8529-Custom

Na kraju skupštine, Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, zahvalio se umirovljenicima na pozivu, pohvalio njihov rad kojim dokazuju “da su godine samo broj”.

-Lijepo vas je ponovno vidjeti ovako skupa u ovako velikom broju. Nadamo se da ćemo se ubuduće još više družiti, jer vi promičete prijateljstvo i suradnju svih udruga s područja Virovitičko-podravske županije i često pokazujete koliko je važno zajedništvo i prijateljstvo. Mi kao Virovitičko-podravska županija smo tu da saslušamo vaše želje, posebno mnogobrojne ideje koje često predstavlja Trpimir Markotić. Približava nam se Viroexpo, očekujemo vas na našem sajmu kojem se svi radujemo, a mi ćemo vam uvijek biti podrška u svim vašim aktivnostima – tom prilikom rekao je župan Andrović.

Nakon službenog dijela, nazočnima su se predstavili članovi folklorne skupine Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije…

(www.icv.hr, mš, vpz.hr, foto: M. Šolc i K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content