U Čačincima održan prvi Dječji glazbeni susret: Cilj ovog događaja bio je okupiti djecu kako bi izrazila svoj glazbeni talent

Jučer (utorak) je ispred novog Dječjeg vrtića održan prvi Dječji glazbeni susret. Cilj ovog događaja bio je okupiti djecu da izraze svoj glazbeni talent i na taj način čestitaju Općini Čačinci njezin dan.

Susret su otvorili najmlađi članovi Kulturno-umjetničkog društva Čačinci, koji su spletom plesa i pjesme pokazali ono što samo Slavonija ima i čime se može ponositi.

Nakon njih uslijedila je najstarija skupina Dječjeg vrtića “Lipa” Čađavica, Djetlići, Područni odjel Čačinci koji su javnost upoznali time “Što se u vrtiću radi” i “Što je sreća”. Pokretnom igrom uz pjesmu, polaznici Područnog vrtića iz Velikog Rastovca otpjevali su “Pauka”.

Da je suradnja s roditeljima jako bitna u odgoju djece, dokazale su Nora i Dunja Kraljik, koje su zajedno sa svojom majkom Mirjanom otpjevale “Bubamarca”.

Iz susjedne općine susretu su prisustvovala djeca Dječjeg vrtića iz Zdenaca, sa svojim odgojiteljicama i ravnateljicom Ivanom Pavelić. Najveći spektakl napravio je sedmogodišnji Karlo Šramek iz Orahovice, čiji je glas utjelovio Halida Bešlića i njegovu Lavandu, te Željka Bebeka i pjesmu Ono nešto naše.

Na susretu su sudjelovala i djeca školske dobi, polaznici 3. razreda Osnovne škole Antuna Gustava Matoša iz Čačinaca, kao i solistice Ema Samardžić i Ivana Vukovski, pjesmama “Gdje zove me” i “Vidi se iz aviona”.

– Ovo je prvi, ali ne i posljednji Dječji glazbeni susret. Veselim se sljedećoj godini i novom susretu. Veliki odaziv roditelja, baka i djedova, te njihovi osmijesi na licu, govore da je i ovaj susret bio veoma uspješan. Najviše pohvala zasigurno zaslužuje sedmogodišnjak iz Orahovice, Karlo Šramek, koji je svojom izvedbom publiku digao na noge i ugrijao im dlanove- rekla je Ana Krmpotić, predsjednica Društva Naša djeca Čačinci.

Na kraju, svim sudionicima dodijeljene su zahvalnice i nastavljeno je druženje.

(www.icv.hr, Općina Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content