VIDOVO 2022. U Sedlarici održane 10. izviđačke igre “Igrajmo se zdravo”: Pobjedu odnijela škola iz Velike Črešnjevice

U organizaciji Odreda izviđača “Bilogorci” iz Sedlarice, a povodom Dana općine Pitomača, danas (ponedjeljak) su održane igre izviđača pod nazivom “Igrajmo se zdravo”. Na ovoj hvalevrijednoj manifestaciji, koja je održana u Sedlarici, sudjelovali su razredi iz Područnih škola Sedlarice, Velike Črešnjevice i Turnašice.

-Izviđačke igre organiziramo već 10 godina pod nazivom “Igramo se zdravo”. Naglasak stavljamo na ono zdravo zato da djecu naučimo da se igraju vani, u prirodi, da se kreću i da se međusobno druže, jer u današnje vrijeme djeca su zatvorena u četiri zida, igraju se na mobitelu ili računalu, a sve ove igre su dosta temperamentne i traže snalažljivost. No, ono najvažnije je da djeca vide da obična čaša od jogurta može poslužiti za igru, samo treba malo mašte. I sve te neke predmete imaju kod kuće sa kojima se mogu igrati – rekao je starješina izviđača Ivan Jurić.

DSCN0129

Vrijedni “mali izviđači” natjecali su se u igrama: “Neka puca”, “Postavi čaše na držače”, “Krumpiri van, mi u vreće”, “Izviđačke tačke”, “Otvori vrata”, “Trka rakova”, “Kolut na bocu”, “Kuglanje čarapom”, “Kavaliri”, “Vrijeme leti” i “Halo taxi”.

Zasluženu pobjedu odnijeli su učenici iz Velike Črešnjevice, drugo mjesto pripalo je učenicima iz Sedlarice, dok je treće mjesto pripalo učenicima iz Turnašice.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan, Općina Pitomača)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content