Virovitičko-podravska županija sudjeluje u novom projektu STEM: Osnovne škole u Suhopolju i Slatini postaju ispostave Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić na jučer (utorak) održanoj sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije najavila je kako se Županija uključila u novi projekt STEM. 

– Nositelj projekta je Osječko-baranjska županija, a mi smo partner. Uz nas postoji još osam partnera, a vrijednost projekta je oko 22,5 milijuna kuna, od čega Virovitičko-podravskoj županiji pripada 7,5 milijuna kuna. Projekt bi trebao započeti sada u lipnju, još samo čekamo ugovor. Trajanje projekta je 21 mjesec. Kroz taj projekt otvorit će se Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske, regionalni znanstveni centar u Osječko-baranjskoj županiji u OŠ Josip Kozarac, a naša OŠ Josipa Kozarca Slatina i OŠ Suhopolje biti će ispostave tog regionalnog znanstvenog centra. Od tih 7,5 milijuna kuna, koliko nama pripada, rekonstruirat će se i suvremeno opremiti potkrovlje OŠ Josipa Kozarca Slatina, a rekonstruirat će se i suvremeno opremiti i učionica u OŠ Suhopolje – rekla je Bunić, dodavši da je cilj projekta unaprjeđenje kompetencije odgojno-obrazovnih djelatnika i detektiranje darovitih učenika.

– Moramo napomenuti da je ovo projekt u koji su po prvi puta uključeni učenici s teškoćama. Mi smo također prepoznatljivi po projekt „In-In – integracija i inkluzija” u koji svake godine uključujemo 50 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju. Ono što je najbitnije stvoriti će se suvremen pristup i metode rada, dakle odgojno-obrazovni ishodi učenja u tom STEM području i opremit će se i modernizirati naše dvije osnovne škole. Također bih napomenula da se ovaj projekt nalazi na vrhu liste najbolje ocjenjenih projekata. Čekamo ugovor i veselimo se provedbi u kojoj će sudjelovati Upravni odjel za  obrazovanje i demografiju u suradnji s našom Razvojnom agencijom Vidra i sve postupke i edukacije provodit ćemo mi za svoju županiju – istaknula je Bunić. 

(www.icv.hr, mp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content