Završen Pannonian, najpoznatiji festival ekstremnih sportova: Prošlogodišnjem pobjedniku, Varaždincu Marinu Rantešu ovaj put srebro

Još jedan, 23. po redu, Pannonian Challenge je iza nas. Na najpoznatijem festivalu ekstremnih sportova i urbane kulture u Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji, ali i jugoistočnoj Europi, sudjelovali su vrhunski vozači, profesionalci i amateri, iz više od 20 zemalja svijeta. Natjecali su se u discliplinama skate, inline, romobil i BMX Freestyle, a svojim su vrhunskim izvedbama ponovno privukli velik broj posjetitelja u skate parku na lijevoj obali Drave.

Subotnjem finalu u BMX Freestyle-u nazočio je i zamjenik župana Josip Miletić, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, saborski zastupnik Goran Ivanović, zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin te mnogi drugi gosti.

– Pannonian Challenge odavno je brend grada Osijeka i Osječko-baranjske županije koji više od 20 godina okuplja vrhunske profesionalce, ali i amatere te iznova pomiče granice. Čestitam organizatorima na još jednom izvrsnom natjecanju i trudu koji su uložili, uvjeren sam da nas jednako dobra manifestacija očekuje i sljedeće godine – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

IMG 20220618 200210
Foto: OBŽ

Napore i entuzijazam organizatora pohvalila je i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak posebno ističući velik interes djece i mladih za ovo natjecanje.

– Ovo je jedno od najvažnijih sportskih događanja ne samo Osijeka i Osječko-baranjske županije, već i Republike Hrvatske. Značajan je i golem doprinos turističkoj ponudi destinacije jer upravo ovakvi sadržaji privlače goste na istok Hrvatske – rekla je ministrica.

IMG 20220618 191639
Foto: OBŽ

Ovogodišnji pobjednik u disciplini BMX Freestyle bio je Amerikanac Jacob Thiem, dok je drugo mjesto pripalo prošlogodišnjem pobjedniku, Varaždincu Marinu Rantešu. Marin je nakon natjecanja istaknuo da je zadovoljan svojim nastupom i dodao da su pred njim naporne pripreme u Sjedinjenim Američkim Državama, u kojima živi i trenira s ciljem nastupa na OI u Parizu.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content