70. godišnjica DVD-a Korija: Spomenica za 70 godina rada uručena predsjedniku DVD-a Mavri Bistroviću

U sklopu obilježavanja blagdana Srpnice u virovitičkom prigradskom naselju Koriji obilježena je 70. obljetnica osnutka Dobrovoljnog vatrogasnog društva Korija.

Nakon postrojavanja ispred društvenog doma krenuo je defile središtem mjesta. U defileu su, uz vatrgasce, goste i vatrogasna vozila, sudjelovali Gradska glazba Virovitica i Mažoretkinje gradske glazbe. Završetkom defilea u društvenom domu održana je svečana sjednica DVD-a Korija.

Na početku je sve pozdravio predsjednik DVD-a Korija Mavro Bistrović te zahvalio svima na dolasku, osobito gradonačelniku Ivici Kirinu, predstavnicima Vatrogasne zajednice Virovitičko – podravske županije, Vatrogasne zajednice grada Virovitice, predstavnicima prijateljskih vatrogasnih društava te predstavnicima mjesne Udruge umirovljenika i Nogometnog kluba.

IMG_0259-Custom

U kraćem pregledu, koji je napisao tajnik DVD-a Korija Franjo Korenički, a pročitao ga je Mladen Kocijan predstavljene su najznačajnije crtice iz prošlosti DVD-a Korija.

U nastavku su podijeljne spomenice za 10, 20, 30, 40 i 70 godina članstva u DVD Koriji. Tu posebice treba naglasiti spomenicu, koju je za 70 godina rada u vatrogastvu predsjedniku  Mavri Bistroviću uručio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Također, Franji Koreničkom je uručena zlatna vatrogasna medalja. Zahvalnice i medalje, uz gradonačelnika Ivicu Kirina, uručili su zamjenica predsjednika Vatrogasne zajednice Virovitičko – podravske županije Matea Doner, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Virovitice Mario Pavelić i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Virovitice Anto Tutić.

– Ovo je prekrasan jubilej za cijelu Koriju i prilika da se prisjetimo svih onih članova, kojih više nema među nama, da se zahvalimo svima onima koji danas rade te da poželimo sreću svima koji će u budućnosti biti članovi DVD-a Korija. Mladi postepeno gube interes za vatrogastvo, ali moramo biti sretni da se usprkos svemu ova tradicija nastavlja. Ovdje na jednom mjestu, uz društveni dom imate vatrogasce, udrugu umirovljenika i nogometni klub i svi trebate živjeti u zajedništvu – rekao je gradonačelnik Kirin te posebno čestitao predsjedniku Mavri što se u svojim godinama prihvatio zahtjevne funkcije predsjednika.

IMG_0312-Custom

Tom prilikom Kirin je najavio kako će u suradnji s Vatrogasnom zajednicom grada poraditi na pomlađivanju ovog DVD-a, ali i stvaranju boljih uvjeta za vatrogastvo na ovom području, prvenstveno kroz energetsku obnovu vatrogasnog doma u Koriji.

Potom je sve pozdravio predsjednik Vatrogasne zajednice grada Virovitice Mario Pavelić.

– Imate mlade, ali još više trebate omasoviti njihovo članstvo, jer su oni budućnost vašeg mjesta i DVD-a. U tome ćete imati podršku, kako Grada tako i Vatrogasne zajednice grada Virovitice – rekao je Mario Pavelić.

Na kraju je prisutne pozdravila i zamjenica predsjednika Vatrogasne zajednice Virovitičko – podravske županije Matea Doner te čestitala ovom DVD-u 70. rođendan, ali i naglasila kako je županijska Vatrogasna zajednica uvijek na raspolaganju i spremna pomoći. 

Nakon skupštine izaslanstvo je položio buketu ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, koje se nalazi uz društveni dom.

(www.icv.hr, mš, Foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content