Besplatan obrok za najpotrebitije učenike: Projektu „Žličica V.“ Virovitičko-podravske županije gotovo milijun kuna

Prema Odluci Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, projekt „Žličica V.“ Virovitičko-podravske županije odabran je za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2022. – 2023.)“. Virovitičko-podravskoj županiji će tako biti dodijeljeno bespovratnih 998.651,06 kuna.

U projekt je uključeno 14 osnovnih škola partnera s područja Virovitičko-podravske županije, kojima je Županija osnivač, a odnosi se na 1.391 učenika. Uključivanje Županije i školskih ustanova u projekt „Osiguravanja školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“, želi se doprinijeti borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti te unapređenju dobrobiti djece u riziku od siromaštva. Ovo je peta godina kako Virovitičko-podravska županija provodi ovaj projekt.

Besplatan obrok osiguran je i za potrebite učenike u školama čiji je osnivač Grad Virovitica, kojemu je u lipnju odobreno bespovratnih 270.920,90 kuna

(www.icv.hr, vpz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content