Kreativne radionice STEM-a u knjižnici odličan temelj za nastavak školovanja

Ljetne STEM radionice u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica u punom su jeku. Na ovaj način, mladi zaljubljenici u područja prirodnih znanosti, informatike, inženjerstva i matematike mogu doći u prostore virovitičke knjižnice te naučiti nešto novo.

Osim što privlače djecu koja se zanimaju za ovo područje i na taj način kvalitetno provedu svoje vrijeme, STEM radionice su i odličan način za poticanje kreativnosti, inovativnosti, istraživanja, stvaralaštva te uvelike potiču dječju maštu.

Kako je objasnio sistemski knjižničar Dječjeg odjela Dávid Karácsonyi, pod čijim vodstvom su mladi članovi knjižnice s velikim interesom i pažnjom programirali, STEM radionice su također i dobar temelj što se obrazovanja tiče.

– Djeca koja nam dolaze su zainteresirana za programiranje i spajanje robota, kao i drugih modularnih komponenata. Učimo ih kako razmišljati na informatičko-matematički način što im je dobar temelje za nastavak školovanja i fakultet, ukoliko odluče upisati informatiku ili srodan smjer – objašnjava D. Karácsonyi te dodaje kako je, bez obzira na afinitete i znanje, svatko dobrodošao na STEM radionice.

– U ovoj dobi djeca ne pišu programe ručno, već imamo programsko sučelje. Programe „odvlačimo“ na sučelje i međusobno ih spajamo. Nije potrebno imati znanje opskurnih programskih jezika kao što su npr. C ili Python jer je sve zapravo vizualno – zaključuje.

Ljetne STEM radionice održavaju se svakog ponedjeljka od 16 do 17, te četvrtka od 10 do 11 sati.

(www.icv.hr, eat, Foto: E. Aragović Turkalj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content