KUD Crkvari na tradicionalnoj smotri KUD-ova u Paklarevu u BiH

Kulturno-umjetničko društvo Crkvari ostvarilo je novu međunarodnu suradnju. Naime, krajem srpnja ovo malo, ali iznimno marljivo društvo iz orahovačkog prigradskog naselja sudjelovat će na Smotri društava u Paklarevu (BiH) pod nazivom ‘’Sijelo u Paklarevu’’.

– Izvorno folklorno društvo Paklarevo bilo je naš gost na našoj smotri za Orahovačko proljeće i ostvarili smo lijepo prijateljstvo, pa nam je stoga čast biti i dio njihove smotre koja će biti održana 30. srpnja. Nastupit ćemo s našom muškom pjevačkom skupinom te predstaviti nekoliko naših izvornih pjesama, kao i nekoliko onih poznatijih koje smo uvježbali. S nama putuje i gradonačelnik Orahovice Saša Rister čime će ovo prijateljstvo, kako društava, tako i gradova, biti još jače i čvršće – kaže voditelj muške pjevačke skupine KUD-a Crkvari i počasni predsjednik KUD-a Stanko Jović. Smotra se održava od 2009. godine, a ovom smotrom se slavi i 37 godina postojanja IFD Paklarevo.

– Ove godine, na Sijelu će nastupati nekoliko društava iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Kroz igru, pjesmu i riječi bit će predstavljeni običaji naroda Bosne, Hercegovine i Hrvatske. Društvo broji oko 40 članova, a najveći fokus je na očuvanju kulturne baštine travničkog kraja. Hvala svima koji su se odazvali našem pozivu i hvala naravno KUD-u Crkvari čiji smo bili gosti i u Orahovici nam je bilo prelijepo pa smo posebno sretni što smo ostvarili lijepo prijateljstvo – kaže predsjednik društva iz Paklareva Stjepan Baltić.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content