Osobama s invaliditetom sada pristupačnije turističke destinacije OBŽ: Opremu besplatno mogu unajmiti i turisti i pružatelji usluga u turizmu

Zahvaljujući novoj opremi, osobe s invaliditetom moći će lakše i pristupačnije obilaziti turističke destinacije Osječko-baranjske županije.

Riječ je o motornom skuteru i elektromotornim dodatcima za invalidska kolica, uz koje su nabavljeni i elektromotorni krevet, lifter za krevet, sklopiva elektromotorna kolica, hodalice, štapovi i kosine.

– Osobe s bilo kojom vrstom invaliditeta napokon su dobile priliku planirati svoje putovanje, uz ugodniji boravak i bolju mobilnost na području Osječko-baranjske županije – istaknuto je na konferenciji prekograničnog projekta ADOBE, na kojoj je uz predstavljanje pristupačnosti turističkih odredišta Osječko-baranjske županije, prezentirana i oprema koju besplatno mogu unajmiti svi turisti i pružatelji usluga u turizmu.

oprema
Foto: ADOBE Interreg Hungary- Croatia Facebook

Ispred Osječko-baranjska županija, kao nositelja projekta ADOBE – Pristupačna turistička odredišta i usluge u pograničnim područjima, medijima se obratila Mirela Kalazić, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport, a pridružili su joj se Mario Burek, savjetnik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, te Biljana Majnik i drugi članovi Udruge paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije – UPIT, koji su u osječkom Kulturnom centru pokazali i kako funkcionira nova oprema.

Inače projekt ADOBE (Accessible Tourism Destinations and Services in Border Areas) promovira turizam prilagođen osobama s invaliditetom u pograničnim područjima Mađarske i Hrvatske, odnosno Osječko- baranjske županije i Županije Baranya. Sufinanciran je sredstvima iz Interreg Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014-2020, a ukupna vrijednost projekta je 195 tisuća eura, od kojih se europskim sredstvima sufinancira 165.700,00 eura.

Korisnik projekta je Osječko-baranjska županija, a projektni partner je Županija Baranya, dok su pridruženi partneri Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Republike Hrvatske i Ministarstvo za ljudske potencijale Republike Mađarske.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content