Preventivni projekt policije: “Biciklirajmo, biciklističkom” u Donjem Miholjcu, Viljevu i Podravskoj Moslavini

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu u kojem često stradavaju i biciklisti, policijski službenici za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske i Policijske postaje Donji Miholjac proveli su aktivnosti preventivnog projekta „Biciklirajmo, biciklističkom“.

Te su aktivnosti provedene na području Grada Donjeg Miholjca te općina Viljevo i Podravske Moslavine za koje je posebna značajka da se biciklisti kreću kolnikom, budući da nema biciklističkih staza ili biciklističkih traka.

Tom su akcijom dodatno informirali o nužnosti poznavanja i poštivanja prometnih propisa koji direktno pridonose poboljšanju vlastite ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Da bi se tijekom vožnje biciklom izbjegle neželjene posljedice policijski službenici su građane uputili da posebnu pozornost usmjere na mjere prevencije poput nošenja zaštitne opreme, kacige posebno kod mladih i djece, reflektirajućeg prsluka te da u slučaju smanjenje vidljivosti danju ili noću obavezno koriste svjetla na biciklu.

Tijekom postupanja građanima su uručeni informativni leci dok su biciklistima koji su tijekom vožnje uočeni kako se propisno kreću uručeni reflektirajući prsluci.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content