TRANSFER ZONA U Milanovcu se slaže ‘turbo’ momčad: U ‘gnijezdo’ Sokola sletjelo čak sedam novih igrača, doznajte kojih

Prošla sezona za milanovački Sokol bila je izuzetno turbulentna. Nakon lošeg jesenskog dijela momčad se borila za osiguranje ligaškog statusa u 2. Županijskoj ligi Zapad. Trener Zlatko Vuković posložio je igrače i Sokol je na kraju bio jedna od najuspješnijih proljetnih momčadi.

Već tijekom proljetnog dijela počele su pripreme za novu sezonu. Od početka prijelaznog roka nova uprava kuba počela je pregovore s potencijalnim novim igračima. Dan uoči početka priprema za novu sezonu, u nedjelju, 17. srpnja, predstavljeno je čak sedam novih igrača.

Najiskusniji među njima je vratar Kristijan Dumenčić. Igračku karijeru počeo je u Suhopolju i Slatini. Kasnije je igrao za HAŠK i Lučko. Igračkim povratkom u rodni kraj ponovno je igrao za Suhopolje i Slatinu, da bi posljednje dvije sezone bio vratar Podravca iz Sopja. U karijeri je osvojio niz naslova i trofeja. Sada će svojim iskustvom pomoći novim suigračima, posebice mladom vrataru Manuelu Majeru Križu.

IMG 0977 Custom 1

Hrvoje Javorović također dolazi iz sopjanskog Podravca. Prve igračke korake napravio je upravo u milanovačkom Sokolu. Nakon toga igrao je za Graničar iz Okrugljače, Viroviticu, Podgorje, Slatinu, Suhopolje, Lukač 05 i na kraju Podravac iz Sopja. Sada se vraća u matični klub.

Karlo Pelko počeo je igrati u virovitičkim klubovima TVIN-u i Virovitici. Nakon toga je u seniorskoj konkurenciji igrao za Viroviticu, Suhopolje, Sveti Đurađ, Podgorje, Turanovac Omladinac iz Korije, Lukač 05, Graničar iz Okrugljače, Mladost iz Molvi i Graničar Bušetinu. Proljetos je bio neizostavan član prve postave Suhopolja.

IMG 1000 Custom

Roberto Meseš popularni Pepe počeo je igrati u Virovitici, nakon čega je bio nogometaš Bilogore 1947. iz Špišić Bukovice, No Limita, Bušetine 1947. te Omladinca iz Korije, Graničara iz Okrugljače, Graničar Bušetine i Lukača 05, s kojim je osvojio naslov prvaka u 2. županijskoj ligi Zapad prošle sezone.

Petar Spajić s nogometnom karijerom počeo je u Tomislavu iz Đulovca. Po dvije sezone je odigrao za milanovački Sokol i Dinamo iz Kapele Dvora, a sada se vraća u redove Sokola.

IMG 0968 Custom

Mladi Antonijo Kokoška cijelu svoju dosadašnju igračku karijeru bio je nogometaš Mikleuša, a posljednjih nekoliko sezona standardni je prvotimac.

Najmlađi je povratnik iz Virovitice Matija Matek, koji je nakon igračkih početaka u Sokolu, protekle dvije sezone igrao za kadete i juniore Virovitice. Protekle sezone u nekoliko navrata bio je u seniorskom sastavu u 3. Hrvatskoj ligi Sjever, a upisao je igračke minute u pretkolu Supersport Hrvatskog nogometnog kupa u utakmici s drugoligašem BSK-om iz Bijelog Brda.

IMG 1013 Custom

Sa sedam novih igrača u Sokolu bit će puno jača konkurencija za prvu postavu, a iz kuba poručuju da se može očekivati još nekoliko novih igrača.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content