Uz kapitalne investicije u Osijeku se realiziraju i manji infrastrukturni projekti: Obnova Čvrsničke i Cvjetkove ulice

Na sve strane u Osijeku se vide dizalice i drugi radni strojevi, te radnici koji marljivo obavljaju radove. Nema sumnje da je grad postao jedno veliko gradilište, a trenutno su u realizaciji projekti vrijedni milijardu kuna poput podvožnjaka na Čepinskoj, bazenskog kompleksa na Kopakabani i drugi, no ne zaostaju ni oni manji infastrukturni po gradskim četvrtima i mjesnim odborima.

Danas (srijeda) su počeli radovi u Čvrsničkoj ulici u Osijeku, od križanja s Kalničkom prema Sljemenskoj ulici u dužini od oko 300 metara. Postavit će se nove cijevi za vodoopskrbu i odvodnju te izgraditi nova cesta i nogostupi, a obnova vodovodne i kanalizacijske mreže početi će i u Cvjetkovoj ulici.

U investiciju vrijednu tri milijuna kuna bez PDV-a zajednički ulažu osječki Vodovod i Hrvatske vode.

– Vodovod Osijek je od naknade za razvoj u investiciju uložio 1,9 milijuna kuna bez PDV-a, a ostatak sufinanciraju Hrvatske vode. U potpunosti će se obnoviti cesta te nogostup. Danas počinje i obnova vodovodne i kanalizacijske mreže u Cvjetkovoj ulici. I tu investiciju nešto veću od tri milijuna kuna zajednički odrađuju Vodovod i Hrvatske vode. Do sada smo obnovili ceste u Mjesnom odboru Cvjetno, u Josipovcu, na Jugu II, a uskoro počinju i radovi u Svačićevoj i u Ulici Brune Bjelinskog u četvrti Novi grad- istaknuo je za medije zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin dodavši kako je Vodovod Osijek prijavio projekte i za natječaje Nacionalnog plana oporavka i otpornosti u vrijednosti od oko 125 milijuna kuna.

Marko Eljuga član uprave osječkog Vodovoda najavio je radove u kolovozu u Svilajskoj te na produžetku Kanižlićeve prema stadionu. Završetak radova u Čvrsničkoj i Cvjetkovoj planiran je do kraj ove godine.

(www.icv.hr, tj, foto: Grad Osijek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content