Virovitičko-podravska županija nabavila tri nova vozila za Dom zdravlja VPŽ koja će se koristiti za njegu pacijenata u kući te patronažnu službu

Zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji za Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije nabavljena su tri nova vozila. Tako je danas (srijeda) virovitičko-podravski župan Igor Andrović predao ravnatelju Doma zdravlja Ivici Fotezu ključeve novih vozila ukupne vrijednosti 250 tisuća kuna.

– Na ovaj način Virovitičko-podravska županija nastavlja ulagati u zdravstvene institucije kojima je osnivač. Ovaj puta nastavljamo u Dom zdravlja s ulaganjem u vozila koja su potrebna i za patronažu i za zdravstvenu njegu u kući, a to su tri nova vozila ukupne vrijednosti 250 tisuća kuna iz proračuna Virovitičko-podravske županije. Vjerujem da će upravo ta vozila olakšati rad u zdravstvenoj njezi i patronaži. Osim toga, Županija je izdvojila i 250 tisuća kuna za novi ultrazvuk u Slatini, tako da je to pola milijuna kuna u Dom zdravlja. Isto tako kao Županija prethodno smo ulagali, investirali i kupovali i nova vozila za Zavod za hitnu medicinu VPŽ, a naravno i u opremu za Opću bolnicu Virovitica i za Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” VPŽ. Ulaganje u zdravstvo je sigurno ulaganje i u pacijente na području Virovitičko-podravske županije, ali i ulaganje za bolji i lakši rad svih onih koji rade u našim zdravstvenom institucijama – rekao je župan I. Andrović.

Važnost novih i kvalitetnijih vozila istaknuo je i ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Ivica Fotez.

– Ova tri vozila nam puno znače jer naše službe prelaze i do 70 kilometara dnevno obilazeći naše pacijente, kako preko patronažne službe, tako i preko zdravstvene njege u kući. Županija nam je poprilično dugačka i da bismo mogli sigurno doći do naših pacijenata, neizmjerno nam je bitno da imamo kvalitetna vozila. Sada smo morali otpisati dva vozila koja se više nisu mogla popraviti. Zahvaljujem županu i županiji što su uspjeli naći sredstva kako bi nama pomogli sa novim vozilima. Vjerujem da ćemo i u buduće nastaviti ovako dobru suradnju sa Županijom – rekao je ravnatelj I. Fotez.

Vozni park Doma zdravlja VPŽ s ispostavama trenutno broji 40 vozila s kojima pružaju zdravstvenu zaštitu na području cijele Virovitičko-podravske županije. Tako je Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije sada bogatiji za dva nova patronažna vozila te jedno vozilo za zdravstvenu njegu u kući.

(www.icv.hr, ib, Foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content