Hrvački klub Slatina obilježio 50 godina uspješnog rada i postojanja: Uz dodjelu javnih priznanja zaslužnim pojedincima, predstavljena i monografija o slatinskom hrvanju

Najtrofejniji sportski kolektiv s područja grada Slatine, Hrvački klub Slatina, jučer (petak) je obilježio svojih 50 godina uspješnog rada i postojanja.

Prvo je u Zavičajnom muzeju Slatina otvorena izložba posvećena uspjesima slatinskih hrvačica i hrvača, na kojoj se okupio velik broj uzvanika, članova, simpatizera i prijatelja kluba. Na otvaranju izložbe o ovom vrijednom sportskom kolektivu i samoj izložbi govorili su ravnatelj muzeja Vlado Majhen, predsjednik Hrvačkog kluba Slatina Damir Lovčanin, trener Borivoje Kocić i gradonačelnik Denis Ostrošić.

Na izložbi se mogu vidjeti fotografije iz prvih dana 1972. godine, kada je klub i osnovan, ali i brojne medalje, pehari i priznanja. Poseban kutak na izložbi posvećen je Veroniki Vilk, najtrofejnijoj članici kluba posljednjih godina.

m_IMG_8554

Nakon otvaranja izložbe u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta održana je svečana akademija, koja je okupila brojne uzvanike iz javnog života, ne samo iz Slatine i VPŽ, već s područja cijele države, a ponajviše je obradovala sve one koji su tijekom 50 godina bili dio ovog velikog sportsko-društvenog “stroja” zvanog Hrvački klub Slatina, jer bila je to jedinstvena prilika za ponovni susret i osvježavanje brojnih dragih uspomena.

Prvo se nazočnima obratio predsjednik kluba Damir Lovčanin, naglasivši, između ostalog, da dužnost predsjednika u njegovom slučaju nije posao nego izuzetna čast i da se svaki uloženi napor od kada je na čelu kluba višestruko isplatio.

Potom se s nekoliko riječi obratila i predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Slatini Zorica Varga najavivši monografiju posvećenu upravo ovoj velikoj obljetnici Hrvačkog kluba Slatina. Jedan od osnivača Atletskog kluba Slatina, koji je bio preteča današnjem Hrvačkom klubu Slatina, bio je Milorad Dokmanac Cico, legenda kluba te se javno zahvalio Josipu Tanku Jukiju na svemu što je on sam uspio ostvariti u svojoj prebogatoj karijeri kao hrvač, trener i izbornik.

m_IMG_8537

Hrvače je ispred Virovitičko-podravske županije došao pozdraviti dožupan Marijo Klement izrazivši još jednom divljenje svemu onom vezanom uz ovaj klub i sport, što se odvijalo pred njegovim očima još iz dječačkih dana pa sve do danas. Podnaslov monografije izdane povodom ove velike obljetnice glasi “Priča o sportu i dobrim ljudima”, a o tim dobrim ljudima pričao je gradonačelnik Denis Ostrošić. I on se osvrnuo na tu prebogatu povijest kluba i njegov izniman značaj za grad. Čestitke je slatinskom klubu došao osobno uputiti i Vladimir Bregović, predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza. Rekao je Bregović kako se na ovoj svečanosti puno puta čulo ime i prezime Veronike Vilk, te je istaknuo kako su hrvatski hrvački klubovi okosnica uspjeha reprezentacije, jer se u njima godinama rađaju izvrsni sportaši, a jedna je zasigurno Veronika koju tek čekaju najveći uspjesi.

Na akademiji je prikazan jedan prigodan film o slatinskom hrvanju te predstavljena monografija koja na 316 stranica kronološki priča priču o Hrvačkom klubu Slatina, a nakon toga je uslijedila dodjela javnih priznanja zaslužnim pojedincima.

m_IMG_8677

Zlatnu plaketu kluba u kategoriji sportskih djelatnika dobili su: Božo Milivojević, Ivica Dubravica, Damir Lovčanin, Mario Zeman, Mirko Vujanić, Krešimir Suton i Ivan Selenić. Za veliku potporu radu kluba Zlatne plakete uručene su i Gradu Slatina i Hrvatskom hrvačkom savezu.

Zlatne plakete u kategoriji treneri i natjecatelji dobili su: Josip Tanko Juki, Milorad Dokmanac, Borivoje Kocić, Mladen Gojković, Novica Kocić, Petar Karadžić, Mario Petrak, Josip Grahovac, Danijel Kolomaz i Dušan Prstojević.

Zlatne plakete kluba u kategoriji sportaša uručene su: Daliboru Crnobrnji, Veroniki Vilk, Siniši Rabiću, Nebojši Nikšiću, Draganu Menčiku i Draženu Kociću.

Plakete su zaslužnima uručili zamjenik župana Marijo Klement, gradonačelnik Denis Ostrošić i predsjednik HSS Vladimir Bregović.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content