Iz Voćina startao biciklistički maraton “Oluja od Voćina do Knina”

U organizaciji Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Virovitičko-podravske županije, povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice VRO “Oluja”, danas (utorak) je iz Voćina u 7 sati startao biciklistički maraton pod nazivom “Oluja od Voćina do Knina”.

Iz Voćina, nakon zajedničkog polaganja upaljenih lampiona uz spomenik Voćinskoj žrtvi, na put su sudionike ovog biciklističkog maratona, članove biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije pod nazivom VBR (veterani ,branitelji i rekreativci), ispratili načelnik općine Voćin Predrag Filić te predsjednik i potpredsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Voćin, Darko Božičković i Ivan Đuzel.

U Slatini je bicikliste dočekao slatinski dogradonačelnik i potpredsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić te su zajedno položili upaljene lampione uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade.

IMG_7139_Fotor

S nekoliko riječi nazočnima se obratio vođa VBR ekipe i predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Mato Bubaš, a sreću na putu je biciklistima u sastavu Matija Kolar, Pavo Tutenov, Mario Kovač, Tomislav Kolec, Dražen Buketa i Mato Bubaš, zaželio dogradonačelnik Ilija Nikolić.

U Virovitici kod spomen obilježja poginulim hrvatskim policajcima u Domovinskom ratu ispred PU virovitičko-podravske maratonce su dočekali načelnik Policijske uprave Siniše Knežević, zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac te predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Sve je pozdravila i zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac.

– Drago mi je što u ime Grada Virovitice mogu prisustvovati ovom događaju kojim već po peti puta veterani Domovinskog rata obilježavaju obljetnicu VRO Oluja – naglasila je Vlasta Honjek-Golinac.

IMG_7148

Prisutnima se obratio i načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević.

– Policijska uprava uvijek stoji uz hrvatske branitelje. Ovo je prilika da se sjetimo naših poginulih prijatelja, koji su dali najsvetije što su mogli za Domovinu, svoj život. Ova ekipa, koja ide za Knin preći će 450 km, a to nije nimalo lak put po ovakvom vremenu. I naša domovina se stvarala u krvi i znoju, pa je ovo jedan dobar primjer pravog obilježavanja ove obljetnice. Drago mi je što je među vozačima i naš policijski službenik Mario Kovač, koji se priključuje svim sličnim akcijama – u pozdravu je rekao načelnik Knežević. Na dobrodošlici im je zahvalio Mato Bubaš.

Zajedno su zapalili lampione ispred spomen obilježja, nakon čega su biciklistički maratonci nastavili put prema Kninu. 

Uz logističku potporu Martina Bišćana biciklisti će u tri dana u tri etape izvoziti 450 kilometara. Prva etapa duga 180 kilometara je Voćin-Petrinja, druga etapa duga 150 je Petrinja-Korenica i treće, zadnja etapa duga 120 kilometara je Korenica-Knin.

(www.icv.hr, adf, mš; Foto: D. Fišli, M. Bišćan, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content