Još 130 dana do uvođenja eura: Evo gdje možete dobiti odgovor o rokovima zamjene novčanica i kovanica te o drugim pitanjima koja vas zanimaju

Do uvođenja nove valute, eura, u Hrvatskoj preostalo je još 130 dana. Kako bi građanima, poduzetnicima i svima zainteresiranima tranzicija prošla jednostavnije, Vlada i Hrvatska narodna banka pokrenule su web stranicu www.euro.hr s najvažnijim informacijama o uvođenju eura u Hrvatsku.

– Građani, poduzetnici, mediji i ostali zainteresirani mogu se putem stranice www.euro.hr informirati i dobiti odgovore na brojna pitanja vezana uz euro, poput onih o fiksnom tečaju konverzije, dvojnom iskazivanju cijena, obilježjima kovanica i novčanica eura, rokovima zamjene novčanica i kovanica kuna za eure i zaštiti potrošača tijekom procesa uvođenja eura – ističu iz HNB-a.

Stranica će se redovno ažurirati i nadopunjavati dodatnim informacijama te odgovorima na često postavljena pitanja.

– Na stranici će biti dostupne i korisne informacije ostalih ključnih dionika čije je sudjelovanje dio procesa zamjene kune eurom – navodi se u priopćenju središnje banke.

Hrvatska od 1. siječnja 2023. postaje 20. članica europodručja, a stopa konverzije kune u euro po središnjem paritetu iznosi 1 euro = 7,53450 kuna.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content