Načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat odstupio s dužnosti

Načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat danas (utorak) je objavio kako je odstupio s dužnosti. Razloge ostavke objasnio je na svom službenom profilu na Facebooku. 

– Dragi prijatelji, život ponekad piše razne zanimljive obrate pri kojima čovjek ne smije zaboraviti što je doista najvažnije u životu, a u mojem slučaju prioritet je obitelj.

Kada poslovne obaveze postanu breme koje ne nosiš više sam, već prenosiš na najmilije, krajnji je rok za promjenu u svakodnevici. U mojem slučaju to znači povratak prvoj ljubavi i struci u kojoj se osjećam najkompetentnije i najsigurnije.

Tijekom petogodišnjeg putovanja susreli smo se sa svakojakim izazovima koje ne bih uspio sam prebroditi bez pomoći saborskih zastupnika, župana, svih članova općinskog vijeća, stručnih službi unutar općine, prijatelja općine i poslovnih suradnika. Na njihovoj pomoći, suradnji, vodstvu a u konačnici na ljudskosti i razumijevanju im od srca zahvaljujem.

Imao sam čast biti dio ekipe koja skrbi o dobrobiti naše zajednice a na tom putu mi je uvelike pomoglo zatečeno stanje na računu općine s preko milijun kuna i svim podmirenim obavezama, a ja, slijedeći taj dobar primjer iza sebe, nakon svih provedenih projekata na našem području, ostavljam preko 5.5 milijuna kuna a uskoro treba uslijediti i dodatna uplata u iznosu od 1.5 milijuna na račun općine, općine koja je svih ovih godina funkcionirala bez kreditnih zaduženja.

Hvala od srca svima koji su podržali i pomagali rad općine, isprike, također od srca, svima kojem sam na tom putu povrijedio jer doista to nisam učinio s namjerom.

Vidimo se i dalje, samo u nekom novom, opuštenijem i srdačnijem duhu – stoji u objavi bivšeg načelnika općine Suhopolje Siniše Horvata. 

Čeka se odluka Vlade RH o imenovanju povjerenika, a potom i raspisivanje novih izbora.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content