Općina Čačinci pokreće inicijalni javni poziv mladim obiteljima za kupovinu građevinskih parcela po povlaštenim uvjetima

Općina Čačinci svojim mještanima nastoji osigurati rješavanje stambenog pitanja putem uvjetovane prodaje građevinskih parcela po povlaštenim uvjetima. Da bi se utvrdilo postojanje interesa mještana za kupnju građevinskih parcela, Općina pokreće informativnu anketu.

– Naime, na ukupno 28 građevinskih parcela veličine 1000 m2 svaka s ciljem stambenog zbrinjavanja mladih obitelji planira se putem javnog natječaja za osnivanje prava građenja na navedenim nekretninama s mogućnošću otkupa za iznos od 5000 kuna za mlade obitelji bilo da su s područja naše općine ili se planiraju doseliti – kaže načelnik Alen Jurenac.

Uvjetovana prodaja građevinskih zemljišta bit će nastavak Bukvičke ulice u Čačincima koja će biti spojena s Ulicom Petra Preradovića, za što je nedavno izdana i građevinska dozvola. Na tom potezu obavljena je parcelacija i ucrtano je 36 građevinskih parcela, svaka površine oko 1000 m2, koje će biti na raspolaganju mladim obiteljima koje iskažu interes za izgradnju obiteljske kuće.

Prodaja nekretnina bit će provedena sukladno natječaju koji će, između ostalog, uvjetovati da ponuditelj može aplicirati na samo jednu nekretninu, da ni ponuditelj ni članovi kućanstva ne smiju imati u vlasništvu nekretninu na području Republike Hrvatske koja rješava njihovo stambeno pitanje, da ponuditelj ne smije biti stariji od 45 godina, te da će ponuditelj obiteljsku kuću izgraditi u zadanom roku, najkasnije tri godine od kupovine parcele.

– Općina Čačinci tako nastavlja s provođenjem konkretnih demografskih mjera kojima se rješava problem stambenog zbrinjavanja mladih obitelji. Time se svakoj mladoj obitelji koja se odluči za prebivalište odabrati bilo koje naselje na području općine Čačinci subvencionira kupovinu ili gradnja prve nekretnine. Općina u tome pomaže s iznosom od 10.000 kuna, bez obzira na to koliko stoji odabrana nekretnina.
Osim ove demografske mjere, Općina Čačinci dodjeljuje iznose za jednokratnu pomoć za opremu novorođenog djeteta. Tako obitelji za prvo rođeno dijete dobivaju 3.000 kuna, za drugo 4.000, a za treće i svako sljedeće 5.000 kuna. Također, važno je napomenuti da će od ove jeseni biti osiguran dječji vrtić za svu djecu s područja općine Čačinci, što dokazuje koliko je važan ostanak i zadržavanje mladih obitelji, ali i privlačenje novih koje se doseljavaju ili se iz inozemstva planiraju vratiti u Čačince – ističe Jurenac.

Javni poziv traje do 30. rujna 2022. godine. 

Iz Općine mole mještane zainteresirane za kupnju građevinskih parcela ispune upitnik – OVDJE.

(www.icv.hr, cacinci.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content